Magistr v systémech kvality potravin a řízení gastronomie
University of Parma
Klíčová informace
Umístění kampusu
Parma, Itálie
Jazyky
Italština
Studijní formát
Smíšené, Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek, Poloviční úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
* Školné se liší na základě systému poměrného školného: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Úvod
Magistr v řízení potravinových systémů kvality a gastronomie (kvalita potravin) je součástí procesu zdokonalování italského agropotravinářského průmyslu, který uznává Parma jako jeden z nejdůležitějších průmyslových klastrů v Itálii, známý jako „Italian Food Valley“ “. Právě v Food Valley byl na národní agropotravinářské scéně vytvořen soubor jedinečných znalostí v kombinaci s odpovídající pozorností studentů, kteří tuto průmyslovou realitu vnímají jako konkrétní profesionální výstup.
Řízení výroby potravin v současném mezinárodním konkurenčním kontextu vyžaduje novou generaci odborníků vybavených manažerskými a komunikačními dovednostmi vhodnými pro nový ekonomický a sociální rámec v Itálii i v zahraničí v agropotravinářském odvětví. Přestože je Itálie dovozcem komodit, je také vývozcem kvalitních zpracovaných potravin, které odrážejí italskou gastronomickou kulturu. Svět italských agropotravinářských podniků vyžaduje postavy, které kromě řízení výroby dokážou navrhovat a řídit kvalitu potravin a také interpretovat potřeby spotřebitelů tím, že jim sdělí kvalitativní plus italské gastronomie.
Osnovy
Program
Master in "Food Quality" si klade za cíl nabídnout specifický a inovativní školicí kurz. Profesní profil se vztahuje k řízení, správě, plánování a kontrole potravinářských firem, poskytuje profesionální rozvoj, který kombinuje ekonomicko-manažerský profil s gastronomií, vědou a kulturou. Dodané dovednosti berou v úvahu témata jako environmentální, sociální, ekonomické a technické řízení dodavatelských řetězců se zaměřením na kvalitu produktů a potravinářské služby. Tato odborná postava bude pokrývat asistenční role v rámci společností a referenčních orgánů pro zemědělsko-potravinářský sektor s diverzifikovanými funkcemi na základě charakteristik společnosti a typu produktu. Koncept kvality, který má být vyvinut v Mistrovi, je vícerozměrný. Vychází z myšlenky, že kvalita produktů se odvíjí od kvality řídící činnosti společností a zemědělsko-potravinářských dodavatelských řetězců v ekonomických, sociálních, manažerských a marketingových, komunikačních a technologických aspektech, aniž by byly opomíjeny aspekty spojené s dopady na životní prostředí, inovace a vztahy se spotřebiteli.
Master in Food Quality je podporován Katedrou ekonomie a obchodních věd ve spolupráci s Katedrou potravin a léčiv Univerzity studií v Parmě; jde o multidisciplinární projekt, který se zrodil jako platforma pro spolupráci na podporu dialogu mezi ekonomicko-manažerskou kulturou a obory souvisejícími se společenskými vědami gastronomie.
Master in Food Quality si klade za cíl vyškolit odborníky s interdisciplinárními dovednostmi, které kombinují teoretické a empirické znalosti manažerské povahy zemědělsko-potravinářského systému s technologickými a gastronomickými dovednostmi spojenými se zlepšováním potravin v úzké logice udržitelnosti životního prostředí. Magisterský program je určen pro studenty bakalářských oborů ekonomie a managementu a zemědělských věd nebo potravinářských věd. Školicí kurz se zaměřuje na předměty z různých tematických oblastí, mezi které patří:
- disciplíny ekonomie, managementu a sociologického charakteru: porozumět a umět aplikovat ekonomické teorie a formy řízení zemědělsko-potravinářských společností při nákupu, výrobě, zpracování, marketingu a propagaci potravinové produkce a environmentálních systémů.
- disciplíny statistické povahy: porozumět jak údajům nezbytným pro řízení podniků, tak pro řízení kvality a bezpečnosti potravin.
- právní disciplíny: porozumět národním, evropským a mezinárodním předpisům v oblasti výroby a marketingu potravin a také ochrany spotřebitele.
- historické disciplíny k pochopení kulturních důsledků souvisejících s výrobou, marketingem a spotřebou potravin.
- technologické disciplíny: zaručit bezpečnost potravin, ale především pochopit a zaručit kvalitu potravin, rovněž s ohledem na nutriční potřeby spotřebitelů.
Master in Food Quality reaguje na potřebu vyškolit moderní profesionální osobnost, která přidává dovednosti bioekonoma k dovednostem biogastronoma, schopnou uspokojit silné požadavky na interdisciplinární dovednosti kladené na ty, kteří působí v kontextu. řízení potravinářských společností, odvětví gastronomie a sociálně-ekonomický rozvoj oblastí se silným potravinářským zaměřením v souladu s evropskou strategií pro udržitelný rozvoj nastíněnou ve sdělení Komise Evropskému parlamentu „Inovace pro udržitelný růst: a biohospodářství pro Evropu“ – KOM (2012) 60 v konečném znění – a cíle udržitelného rozvoje OSN.
Studenti mohou absolvovat výběrem ze dvou různých profesních profilů:
- Ekonomastronom: profil absolventa je ekonomicko-manažerský integrovaný s gastronomickými dovednostmi. Je manažerem agropotravinářské kvality, který ví, jak rozpoznat, řídit, chránit, komunikovat, podporovat a zvyšovat kvalitu potravin v hodnotovém řetězci a na území.
- Gastroekonom Profil absolventa je integrovaný gastronom s ekonomicko-manažerskými dovednostmi zaměřenými na propagaci a sociokulturní zhodnocování kvalitních potravin. Je odborníkem na kulturu potravin, který ji dokáže kombinovat s nutričními potřebami s ohledem na náklady a životní prostředí.
V neposlední řadě mohou studenti využít období stáží v italských potravinářských firmách.
Další informace ZDE