
MSc in
Magisterský titul v oboru inženýrství pro potravinářský průmysl
University of Parma

Klíčová informace
Umístění kampusu
Parma, Itálie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Smíšené, Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek, Poloviční úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Úvod
Tento magisterský titul v oboru strojírenství byl vytvořen s cílem asimilovat to nejlepší, co může tento sektor nabídnout, tedy pro potravinářský průmysl, který spojuje aspekty mnoha různých oborů.
Osnovy
Vzdělávací kurz magisterského studia se skládá z prvního ročníku zaměřeného na předměty z vědeckých oborů potravinářského průmyslu, jako jsou: Hygiena potravin, Zemědělská mikrobiologie, Věda a technologie potravin. A to za účelem prohloubení základních znalostí potravinářského průmyslu netypických pro tříletého absolventa Inženýrství, vhodně řešit obory specializovanějšího a aplikačního obsahu následujícího roku. První ročník je ukončen kurzy zaměřenými na potravinářské provozy, obecné služby provozů a strojů v potravinářském průmyslu a dále kurzem výměny tepla a hmoty.
Druhý ročník obsahuje jednotný učební plán s předměty vztahujícími se k charakteristickým a souvisejícím oborům, s předměty zaměřenými na projektování, automatizaci a řízení výroby, s cílem prohloubit konkrétní témata a nabídnout absolventům odpovídající přípravu pro výkon budoucího zaměstnání nebo prohloubení jeho školení v doktorských, výzkumných a magisterských kurzech.
Stezka je doplněna aktivitami dle vlastního výběru a dalšími aktivitami s možností práce v laboratořích pro praktické zkušenosti a praxe ve firmách v oboru. Nechybí ani test znalosti anglického jazyka, aby studenti zaručili dostatečné znalosti před vstupem do světa práce.
Absolventi musí umět efektivně komunikovat jako manažer projektu nebo skupiny, která působí v potravinářském sektoru a na různých úrovních, se schopností vzájemného vztahu a konfrontace ve velkých národních i mezinárodních kontextech.
Osvojování těchto komunikačních dovedností je rozvíjeno v průběhu studia prostřednictvím prezentace výsledků získaných v různých navrhovaných referátech, v laboratorních činnostech, při prezentaci činnosti realizované na stáži; ověřování osvojení komunikačních dovedností se provádí jak při zkouškách, tak v navazujících zkouškách způsobilosti nejaplikovanějších činností prováděných v laboratořích.
Hodnocení diplomové práce magisterského studia je okamžikem, ve kterém se student cítí zvláště zapojen do vyjádření svých komunikačních dovedností a kde má komise magisterských zkoušek možnost ověřit, zda tohoto cíle bylo dosaženo.
Dostatečný prostor je ponechán na práci na přípravě diplomové práce, kde je student povinen vynaložit značné úsilí na přípravu referátu s odborným a odborným obsahem na vysoké úrovni.
Společná příležitost pro studium (Double Degree)
Magisterské studium inženýrství pro potravinářský průmysl nabízí svým studentům možnost získat dvojitý titul absolvováním části studia na prestižním New Jersey Institute of Technology.
Přijímací řízení
Galerie
Výsledek programu
Co očekávat po promoci
Jako absolvent Inženýrství pro potravinářský průmysl zahrnuje výběr povolání strojní a elektromechanické inženýrství, výrobu a přeměnu energie, strojírenství, automatizaci a robotiku, společnosti specializované na výrobu, instalaci, testování a údržbu strojů. Mezi hlavní odpovědnosti obvykle patří řízení výroby potravin, návrh strojů a systémů pro potravinářský průmysl, řízení a plánování výroby potravin, správa komplexních systémů, řízení projektů pro smlouvy o závodech v potravinářství, podpora prodeje komplexních systémů výroby potravin a kontrola kvality balení potravin .
Kariérní možnosti
Příležitosti pro absolventy
Absolventi oboru Inženýrství pro potravinářský průmysl najdou uplatnění ve strojírenském a elektromechanickém průmyslu, podnicích a orgánech pro výrobu a přeměnu energie, závodech strojírenství, průmyslových odvětvích pro automatizaci a robotizaci, výrobních podnicích obecně pro výrobu. testování, údržba a řízení strojů, výrobních linek a oddělení, komplexních systémů.