MSc v oblasti kvality a bezpečnosti potravin
University of Bayreuth
Klíčová informace
Umístění kampusu
Bayreuth, Německo
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
4 semesters
Tempo
Plný úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
15 Jun 2023
Nejbližší datum zahájení
Oct 2023
Úvod
⚡️ Aktualizace koronaviru (COVID-19)
Dočasně jsme upravili programy ve virtuálních učebnách, aby veškerá plánovaná výuka mohla probíhat online. Programy začnou v listopadu 2020 a v případě potřeby budou vyučovat online a poté se změní na učení na akademické půdě.
Jídlo se zásadně liší od ostatních statků: Skládá se z (částí) organismů, které byly živé nebo stále jsou. Kromě vyšší složitosti jeho složení a variací jeho výchozích materiálů to má za následek větší riziko variability během výroby, přepravy a skladování. Jak dodáme co nejvíce lidem udržitelným způsobem vysoce kvalitní a zdravé potraviny? Touto a podobnými otázkami se budete zabývat v magisterském programu „Kvalita a bezpečnost potravin“.
Oblast výzkumu kvality a bezpečnosti potravin se rychle mění. Světová populace roste a globalizace mění životní styl a diety. Inovace v biochemické analytice, moderní senzorové technologii, inteligentním zpracování dat a metodách šlechtění v současné době otevírají vzrušující nové příležitosti. Současně roste poptávka po udržitelnosti výroby a distribuce potravin a problémy ve složitých výrobních a dodavatelských řetězcích, které mají za následek například „potravinové skandály“, odhalují vysokou míru citlivosti a nejistoty mezi spotřebiteli.
Přijímací řízení
Osnovy
Základní kompetence vyučované v programu umožní našim absolventům magisterského studia porozumět a řešit problémy v oblasti kvality a bezpečnosti potravin z integrativního, mezioborového hlediska. Za tímto účelem je předmět interdisciplinární v designu, který kombinuje zaměření biologické vědy (např. biologie plodin a hospodářských zvířat, potravinová mikrobiologie, výživa člověka, analytické metody a biochemie potravin) s přibližně stejným podílem právních a ekonomických studií. Moduly magisterského studijního programu zahrnují biologii a biochemii potravin, biologie člověka, chemie potravin, datová věda/bioinformatika/statistika, potravinové právo, právo obchodu s potravinami, zákon o bezpečnosti a řízení rizik, řízení kvality, řízení potravinářského řetězce a vědecká komunikace.
Galerie
Kariérní možnosti
Otázky kvality a bezpečnosti potravin jsou oblastí výzkumu, která se vyvíjí rychlým tempem, a proto bude vyžadovat vysokou míru flexibility a přizpůsobivosti budoucích odborníků. Jako absolvent magisterského programu& Bezpečnost kvality" potravin", máte kvalifikaci pro kariéru ve výzkumu i na vedoucí pozice v potravinářském průmyslu, u úřadů, v médiích, a další oblasti politiky, správa, a podnikání.
Dělat doktorát na University of Bayreuth
University of BayreuthGraduate School dohlíží na doktorandy všech předmětů, kteří sledují doktorát ve strukturovaném programu nebo na jedné ze sedmi fakult univerzity. Usnadňujeme vědeckou výměnu již v nejranější fázi nezávislého výzkumu a doplňujeme interdisciplinární vzdělávání doktorandů dalšími možnostmi výuky a odborné přípravy. Naším cílem je vytvořit pro ně dokonalé podmínky výzkumu a učení.