Magisterský titul v agropotravinářské udržitelnosti
University of Pavia
Klíčová informace
Umístění kampusu
Pavia, Itálie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 4 500 / per year *
Uzávěrka přihlášek
06 Jun 2024
Nejbližší datum zahájení
Oct 2024
* pro studenty z EU jsou poplatky založeny na rodinném příjmu studentů. Pohybují se od přibližně 156 eur do 4000 eur ročně. Pro studenty ze zemí mimo EU se paušální sazba určuje podle občanství a pohybuje se od 400 EUR do 4500 EUR
Úvod
Magisterské studium Agropotravinářské udržitelnosti poskytuje solidní přípravu v zemědělských vědách a technologiích prostřednictvím multidisciplinární vize zaměřené na dosažení vysoké produkce, ohleduplné ke zdraví životního prostředí, zemědělských výrobců a spotřebitelů, se zaměřením na udržitelnost (jedno zdraví).
Kurz zahrnuje experimentální a demonstrační aktivity na zemědělských pozemcích ve vlastnictví univerzity a prostřednictvím různých projektů regionu Lombardie s partnerskými zemědělskými společnostmi, konvenčními i ekologickými.
Absolvent tedy bude schopen plánovat a řídit zemědělskou výrobu (zejména kvalitu dodavatelských řetězců), získá široké agroekologické znalosti zahrnující trh potravin, rozvoj a řízení inovací firem a zemědělských dodavatelských řetězců; jakož i zohlednění postprodukce a dopadu zemědělsko-potravinářských produktů na lidské zdraví.
Kariérní možnosti
Studijní program umožní absolventům:
- Řídit zemědělské společnosti;
- Provádět environmentální monitoring a analýzu agroekosystémů;
- Udržitelně využívat a podporovat místní biologickou rozmanitost;
- Používat nástroje a techniky na ochranu a ochranu půdy;
- Optimalizujte tradiční techniky;
- Umět hodnotit, zlepšovat a certifikovat kvalitu procesů a produktů také pomocí inovativních metodologií.
Absolventi tohoto magisterského studia mohou být přijati do:
- Farmy různých úrovní a rozměrů, včetně v ekologickém sektoru;
- skladovací a zpracovatelské společnosti,
- Zemědělsko-potravinářské marketingové společnosti;
- Odborné poradenství pro malé a střední podniky;
- Sociální zemědělství a neziskové organizace (NGO);
- Asociace a institucionální orgány zastupující sociální a produktivní partnery nebo mezinárodní organizace (OSN, FAO atd.).
Výsledek programu
Studijní program umožní absolventům:
- řídit zemědělské společnosti.
- provádět environmentální monitoring a analýzu agroekosystémů.
- využívat a podporovat místní biologickou rozmanitost udržitelným způsobem.
- používat nástroje a techniky ochrany a ochrany půdy.
- optimalizovat tradiční techniky.
- být schopen hodnotit, zlepšovat a certifikovat kvalitu procesů a produktů také pomocí inovativních metodologií.
Osnovy
Učební plán 1: Agroekologie a udržitelné zemědělství (ASF)
- Výživa rostlin a kvalita agropotravinářské produkce
- Ochrana a podpora genetických zdrojů rostlin
- Evropské agropotravinářské právo
- Marketing potravin
- Místní zahradnické výrobní řetězce
- Agroekologie a ochrana biodiverzity
- Udržitelné travní plodiny, integrované produkce, ekologické zemědělství
- Udržitelné hospodaření s vodními zdroji v zemědělství
- Patologie rostlin
- Z tohoto seznamu bude vybrán jeden předmět: Lesní ekosystémy a ekologie zemědělských systémů / Lesy a environmentální udržitelnost v zemědělství
- Jeden předmět, který bude vybrán z tohoto seznamu: Ochrana půdy a přesné zemědělství / Geochemie půdy a přesné zemědělství
- Z tohoto seznamu bude vybrán jeden předmět: Spektroskopické metody pro bezpečnost potravin / Systematika plevele / Agronomické využití zbytků / Půdní mikrobiologie / Místní plemena hospodářských zvířat ohrožená genetickou erozí nebo vyhynutím / Litologie a zemědělsko-potravinářské produkce / Semena pro udržitelné zemědělství / Půdověda
- Další aktivity (pro zahraniční studenty to může být italský jazyk)
- Odborná stáž
Učební plán 2: Kvalita potravin a výživa (FNQ)
- Výživa rostlin a kvalita agropotravinářské produkce
- Ochrana a podpora genetických zdrojů rostlin
- Evropské agropotravinářské právo
- Marketing potravin
- Místní zahradnické výrobní řetězce
- Agroekologie a ochrana biodiverzity
- Udržitelné travní plodiny
- Základy potravinářské technologie
- Rostlinné potraviny a agrochemikálie pro ochranu rostlin. Chemie a toxikologie
- Integrovaný kurz výživy a lidského zdraví
- Jeden předmět, který bude vybrán z tohoto seznamu: Sekundární rostlinný metabolismus a léčivé rostliny / Sekundární rostlinný metabolismus a nutriční a nutraceutické vlastnosti hub
- Z tohoto seznamu bude vybrán jeden předmět: Spektroskopické metody pro bezpečnost potravin / Systematika plevele / Agronomické využití zbytků / Půdní mikrobiologie / Místní plemena hospodářských zvířat ohrožená genetickou erozí nebo vyhynutím / Litologie a zemědělsko-potravinářské produkce / Semena pro udržitelné zemědělství / Půdověda
- Další aktivity (pro zahraniční studenty to může být italský jazyk)
- Odborná stáž
Přijímací řízení
Poplatek za studium programu
Stipendia a financování
EDiSU Pavia (Ente per il Diritto allo Studio Universitario) je Agentura pro právo na vysokoškolské vzdělání, která byla založena University of Pavia a je pod její přímou kontrolou.
Mezi výhody stipendia Edisu patří:
- Ubytování v rezidenci („Collegio“);
- Jedno jídlo denně v jídelnách;
- Částka peněz podle ekonomické situace studenta.
Stipendium Edisu pro studenty mimo pracoviště se může skládat z:
- Ubytování v Collegio + Jedno jídlo denně v jídelnách + Až 3.967,00 eur;
- Jedno jídlo denně v jídelnách + až € 6 370,00 eur.