MSc v udržitelném zemědělství a zajišťování potravin
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources
Klíčová informace
Umístění kampusu
Prague, Česká republika
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
CZK 114 000 / per year
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Zemědělství a zdravé potraviny s ohledem na životní prostředí
Magisterský studijní program je šitý na míru studentům, kteří se zajímají o životní prostředí, zemědělství, výrobu potravin a kvalitu potravin a jsou zvědaví, jak udržitelným způsobem řídit činnosti výroby potravin.
Výroba potravin čelí novým výzvám směrem k větší udržitelnosti. Existuje vysoký tlak spotřebitelů na kvalitu a bezpečnost potravin, zlepšení veřejného zdraví a snížení dopadů na životní prostředí. Závazky EU vůči bezuhlíkové ekonomice a nová strategie Farm to Fork naznačují nadcházející změny na trzích s potravinami a v našich stravovacích návycích směrem k rostlinným potravinám. Budoucí manažeři potravinářského sektoru se budou muset s těmito výzvami vypořádat, což přispěje k rozvoji a implementaci udržitelných potravinářských procesů a souvisejících činností a k rozvoji ekologicky a sociálně odpovědných organizací. Můžeš to být ty.
Program je vyučován v angličtině a lze jej studovat výhradně v Praze nebo jako dvojí studijní program na univerzitě v Pise. Výběr lze učinit během prvního semestru. Studenti dvojitého studia stráví jeden semestr v Pise a obdrží dva diplomy a akademické tituly.
Dozvíte se o udržitelných zemědělských postupech, získáte znalosti v chemii, abyste byli schopni porozumět kvalitě potravin, dozvíte se o nových biotechnologických přístupech, technikách výroby potravin, udržitelnosti a o tom, jak měřit udržitelnost. Budete mít příležitost vybrat si MSc. projekt založený na vašich preferencích v jedné z laboratoří, a to buď v hodnocení kvality potravin pomocí špičkových technik LC-MS nebo NMR, genových technik ve výzkumných zařízeních univerzity v Pise a také v oblasti výroby potravinářských technologií.
Je tento program pro mě vhodný?
Udržitelné zemědělství a potraviny jsou pro vás vhodné, pokud ...
➔Máte vášeň pro životní prostředí, biologii, chemii,
➔Chcete vědět, jak se naše jídlo vyrábí z farmy na vidličku,
➔ Záleží vám na kvalitě a bezpečnosti potravin a chcete vědět, jak se naše jídlo ve skutečnosti vyrábí a zpracovává,
➔ Rádi studujete v mezinárodním multikulturním prostředí,
➔ Rádi cestujete a chcete strávit jeden semestr v zahraničí,
➔Chcete se zapojit do diskusí o budoucí lidské stravě a udržitelnosti.
Jaké budou moje kariérní příležitosti?
Budete mít velmi flexibilní kariérní příležitosti v potravinářském sektoru, a to na národní i mezinárodní úrovni. Budete silným kandidátem na:
➔ manažerské pozice ve vládních organizacích,
➔ potravinářský průmysl,
➔ Malé a střední podniky nebo jiné organizace působící v potravinářském a zemědělském sektoru.
Galerie
Výsledek programu
Program je vyučován v angličtině a lze jej studovat celý v Praze nebo jako dvoustupňový studijní program na University of Pisa. Výběr lze provést během prvního semestru. Studenti s dvojitým diplomem stráví jeden semestr v Pise a obdrží dva diplomy a akademické tituly.
Dozvíte se o udržitelných zemědělských postupech, získáte znalosti v chemii, abyste byli schopni porozumět kvalitě potravin, dozvíte se o nových biotechnologických přístupech, technikách výroby potravin, udržitelnosti a jak udržitelnost měřit. Budete mít možnost vybrat si MSc. projekt na základě vašich preferencí v některé z laboratoří, ať už v hodnocení kvality potravin pomocí špičkových LC-MS nebo NMR technik, genových technik ve výzkumných zařízeních Univerzity v Pise a také v oblasti výroby potravinářských technologií.
Stipendia a financování
Ideální studenti
Tento program je pro vás vhodný, pokud:
- mít vášeň pro životní prostředí, biologii, chemii,
- chcete vědět, jak se naše jídlo vyrábí „z farmy na vidličku“,
- záleží na kvalitě a bezpečnosti potravin a chcete vědět, jak se naše potraviny skutečně vyrábějí a zpracovávají,
- rád studuje v mezinárodním multikulturním prostředí,
- rád cestuje a rád stráví jeden semestr v zahraničí,
- chtějí se zapojit do diskusí o budoucí lidské stravě a udržitelnosti.
Kariérní možnosti
Jaké budou moje kariérní příležitosti?
Budete mít velmi flexibilní kariérní příležitosti v potravinářském sektoru, jak na národní, tak na mezinárodní úrovni. Budete silným kandidátem na
- manažerské pozice ve vládních organizacích,
- potravinářský průmysl,
- MSP nebo jiné organizace působící v potravinářském a zemědělském sektoru.
Ohlasy studentů
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Master of Science v biotechnologii pro potravinářskou vědu
- Padua, Itálie
Mezinárodní Mistr ve Vědách o potravinách pro inovace a pravost
- Bolzano, Itálie
Master of Science in Biotechnology (MBT)
- Offenburg, Německo