Srbsko je střední a východní země, která sousedí s Maďarskem, Chorvatskem, Rumunsko, Bosna a Hercegovina, Kosovo a Bulharsko. Hlavním městem je Bělehrad. Přírodní zdroje patří uhlí, ropa, zemní plyn a mnoho kovy, hlavní průmyslová odvětví patří zemědělství, zpracování potravin, kovy, textil, těžba, automobily a nábytek. Srbský Centrální poloha dává velkou výhodu v přepravě zboží po celé Evropě, a velká část ekonomiky země se zaměřuje na vývoz. Jazyk je srbské a měnou je srbský dinár, zkráceně RSD.

 

Podnebí

Klima v Srbsku je obecně mírné, ale značně liší v celé zemi kvůli rozdílům v terénu, vodních útvarů a vegetace. Hornatá jsou obecně deštivější a chladnější. Nejteplejší teplota v Bělehradě se vyskytují v červenci nebo srpnu a obvykle dosáhnout maximálně 28 ° C.Nejnižší teploty v Bělehradě se vyskytují v lednu a jsou asi -3 ° C. Většina měsíců uvidíte asi 12 dní srážek, i když únor a březen jsou nejsušší měsíce.

 

Kultura

Srbsko má velmi moderní, mezinárodní kultury, která je směsicí východních a západních kultur. Hodně srbského jazyka je odvozen z tureckého jazyka, a většina tradičních srbských jídla jsou založeny na asijských specialit. Srbská pravoslavná klášterů se datuje do 13. století správu kolekcí vzácných umění a knih od středověku a země, i přes své malé rozměry a může se pochlubit více než 2100 kulturních památek, historických sloučeniny 72, 167 archeologických nalezišť a 71 památek.

 

Zivotni

Zahraniční studenti v Srbsku obecně musí najít vlastní bydlení, ale náklady na bydlení je poměrně nízká.Apartmány s jednou ložnicí si lze pronajmout za cca 150 - 200 € měsíčně a veřejné služby a internet se přidá asi další € 125 za měsíc. Studenti mohou pracovat na částečný úvazek na jejich studentské vízum, pokud zjistí, že potřebují dodatečný příjem.

 

Vízové ​​povinnosti

Zahraniční studenti studující v Srbsku po dobu delší než 90 dnů, budete potřebovat vízum k přechodnému pobytu. Kromě pas, formuláře žádosti a fotografie, musí budoucí studenti předložit doklad o svých plánovaných studií v Srbsku, stejně jako důkaz, že mají dostatečné prostředky pro svůj pobyt. Žádost by měla být předložena do srbského velvyslanectví nebo konzulátu v zemi původu studenta, ale studenti jsou povoleny pro vstup Srbska na turistické vízum a požádat o dočasné pobytové vízum po příletu. Dočasné pobytové vízum obvykle trvá asi 3 týdny pro získání.