Magistr ve vědě o potravinách

Všeobecné informace

Popis programu

Magistr and Engineering, Food Science

59251_pexels-photo-264537.jpeg

ISA Lille nabízí výzkum v oblasti potravin, který se vyučuje v angličtině nebo ve francouzštině, v oblasti udržitelného řízení potravinářské výroby, kvality, bezpečnosti a průmyslového prostředí.

Cílem tohoto programu je vyškolení budoucích manažerů potravinářského průmyslu, aby byli schopni řešit dopad tohoto sektoru na životní prostředí v kontextu globalizace.

Náš program Food Science kombinuje teorii a praxi prostřednictvím návštěv na místě, studijních cest, experimentů s potravinovými technologiemi, seriózních her, výzkumných a průmyslových projektů a profesionálních ponoření.

Navíc studenti ISA Lille tráví 40% svého času ponořenými do profesionálních zkušeností. Mezi tyto zkušenosti patří práce na průmyslových projektech nebo absolvování stáží ve firmách nebo výzkumných laboratořích ve Francii i v zahraničí.

Cíle kurzu

Obecným cílem tohoto magisterského oboru je dát studentům:

  • mezinárodní pohled na předpisy a normy týkající se bezpečnosti potravin, který zdůrazňuje místní a mezinárodní specifika
  • (HACCP, BRC, IFS, SQF, ISO 22000, FSSC 22000, ISO 14001 a ISO 9001) a provádět audity (příprava na certifikační zkoušku interního auditora)
  • přehled teorií, konceptů a metodik systémů systémů plánování zdrojů
  • praktický pohled na management potravinářského průmyslu prostřednictvím přednášek a seminářů odborníků tohoto oboru
  • metody řízení projektů v mezinárodním kontextu s multikulturním personálem

Stáže

Aktivní metoda učení je založena na praktické práci v laboratořích, případových studiích, průmyslových projektech a stáží ve firmách. Stejně jako u všech programů ISA (Bachelors and Masters), všichni studenti budou mít několik profesionálních zkušeností.

Projektový management a mezikulturní aktivity umožňují studentům rozvíjet své schopnosti pracovat v týmu a posilovat příčné dovednosti.

Průmyslové projekty: tyto skupinové projekty se musí uskutečnit během dvou let programu. Studenti se zabývají specifickými průmyslovými nebo výzkumně orientovanými tématy

Statistiky potravinářských oborů: tyto individuální odborné zkušenosti jsou vyžadovány v prvním roce (2 až 3 měsíce) a ve druhém roce (6 měsíců) ve společnosti nebo v laboratoři ve Francii nebo v zahraničí. Stáž ve vědě o potravinách je postupný proces, jehož cílem je poskytnout studentům odpovědnost.

Kariéra

ISA Lille vám dává příležitost být v kontaktu s více než 200 společnostmi a vytvářet síť pro stáže a budoucí zaměstnání.

ISA Lille každoročně pořádá Den společnosti a kariéry. Tato událost dává našim studentům šanci rozvíjet svou vlastní síť prostřednictvím setkání zástupců průmyslu a partnerských firem.

85% absolventů ISA Food Science pracuje do 6 měsíců od ukončení studia a získává různorodé zaměstnání ve výrobě, dodavatelském řetězci, R

Poslední aktualizace Zář 2019

Informace o škole

ISA Lille is a French Graduate School of Agriculture and Bioengineering offering undergraduate courses and master’s programs specializing in Agricultural Science, Food Science, Environmental Science a ... Čtěte více

ISA Lille is a French Graduate School of Agriculture and Bioengineering offering undergraduate courses and master’s programs specializing in Agricultural Science, Food Science, Environmental Science and Economics, Marketing & Management, both in French and in English. Méně