Mistr v oblasti kvality a technologie potravin
Instituto Politécnico de Viseu – Escola Superior Agrária (ESAV)
Klíčová informace
Umístění kampusu
Jazyky
Portugalština
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
Vyžádejte si informace
Tempo
Plný úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Obecnými cíli tohoto magisterského studia Kvalita a technologie potravin je získání a prohloubení technických a vědeckých znalostí v oblasti kvality a technologie potravin.
Specifické cíle cyklu studia vedoucího k magisterskému studiu v oboru Kvalita a technologie potravin jsou:
- Prohloubení znalostí operací a procesů v potravinářském průmyslu za účelem řízení reakcí v potravinách během zpracování a skladování;
- Rozumět a mít schopnost provádět a implementovat moderní analytické techniky spojené s potravinami a prokázat odborné znalosti v aplikaci moderních laboratorních analytických technik;
- Schopnost vybrat si analytickou techniku vhodnou pro konkrétní problém spojený s oblastí Potravinářského inženýrství a kvality a navrhování nových potravin a procesů;
- Popisování fyzikálních vlastností potravin a experimentální určování jejich hodnot pomocí různých instrumentálních metod, stejně jako použití senzorické analýzy s cílem optimalizovat a formulovat potravinářské produkty;
- Pochopit roli mikroorganismů a enzymů při zpracování, použití a transformaci potravinářských produktů v inovativní vizi;
- Pochopit principy spojené s návrhem, plánováním a řízením potravinářských procesů pomocí nových řešení;
- Popište chemické, biochemické, fyzikální a enzymatické faktory, které jsou základem syntézy a metabolismu materiálů pocházejících z potravy;
- Porozumět zdroji a variabilitě surovin, jakož i novým způsobům jejich získávání, z hlediska jejich použití při přípravě pokrmů a také porozumět jejich vlivu na zpracování/design potravin;
- Rozvinout schopnost zavést a porozumět dopravním procesům a jednotkovým operacím při zpracování potravin koncepčně i experimentálně;
- Porozumět principům a současným praktikám zpracovatelských technik a vlivům zpracovatelských parametrů na kvalitu potravinářských výrobků a také je dát do souvislosti s vývojem a inovacemi v potravinářském průmyslu;
- Navrhovat, používat a statisticky interpretovat metody senzorické analýzy pro hodnocení kvality nebo preference potravin s cílem uspokojit spotřebitele a vytvářet nové potravinářské produkty;
- Porozumět etickým aspektům spojeným s používáním nových surovin a nových procesů spojených s výrobou a komercializací nových potravin;
- Přispějte k programům certifikace kvality a bezpečnosti potravin.
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Magistr v agroekologii a regenerativních potravinových systémech
- Valle de Bravo, Mexiko