Mistr v designu pro potraviny
POLI.design
Klíčová informace
Umístění kampusu
Milan, Itálie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Smíšené
Doba trvání
1 rok
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 16 500 / per year
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Úvod
Ve spolupráci s UNISG Università degli Studi di Scienze Gastronomiche di Pollenzo
Školte inovativní a udržitelné návrháře produktových služeb prostřednictvím experimentálního přístupu, který kombinuje design, teorie, strategie, a učení.
Specializující se Master Design for Food integruje rozsáhlé designové dovednosti s tematickými a specifickými kompetencemi v oblasti potravin, související s humanitními vědy, gastronomické vědy, inženýrství, a potravinářská technologie.
To, proto, poskytuje rozsáhlou návrhovou kapacitu procesu a nástrojů pro návrh systému služeb potravinářských výrobků a řadu specifických tematických hloubkových užitečných pro pochopení kultury, sociologické a antropologické faktory a také vědecké a technologické.
Jako celek poskytuje vysvětlující a komplexní přehled potravinářských systémů, od zemědělské výroby po zpracování potravin, od distribuce po spotřebu, od plánování až po recyklaci v perspektivě oběhového hospodářství.
Specializující se mistr trénuje designové a konzultační profily, které jsou schopny integrovat tvůrčí a provozní dovednosti, prostřednictvím rozvoje tvrdých a měkkých dovedností, které školí účastníky k práci v multidisciplinárních týmech, v konkurenčních a vysoce strategických kontextech, v rychlých a dynamických soukromých a veřejných organizacích.
Název Vydáno
Na konci kurzu bude udělen diplom specializace mistra v oboru „Design for Food“ od Politecnico di Milano.
Program Specializing Master uděluje 60 CFU (Formative University Credits), což odpovídá 60 ECTS.
Výsledek programu
Specializující se Master Design for Food si klade za cíl vyškolit profesionály, podnikatele, nezávislé inovátory, státní úředníky s kompetencemi v oblasti navrhování a řízení systémů, procesů a produktů a služeb v potravinářském sektoru. Profesní profily charakterizované profilem kombinující designový a experimentální přístup designu s tematickou znalostí logiky potravinářského sektoru v celém jeho rozšíření „z pole na stůl“, včetně tradičních i pokročilejších výrobních a distribučních systémů a se specifickými pozornost na udržitelnost.
Sektor již vyjadřuje formy, experimenty, zkušenosti, inovace a projekty orientované na projekty vyžadují průřezové odborné znalosti, které jsou schopny strategickým způsobem integrovat různé konstrukční faktory. Z tohoto důvodu doplňuje Specializing Master dovednosti v oblasti designu (v disciplinárním rozšíření systémů, strategií, služeb, produktů-služeb, komunikace) a dovedností potravinářského inženýrství, které přinesl Politecnico di Milano, o tematické a specifické v oblasti potravin. k humanitním, potravinářským a gastronomickým vědám, které přinesla Univerzita gastronomických věd.
Účastníci budou moci:
- porozumět socioekonomickým a environmentálním proměnám tohoto sektoru
- nastínit inovativní modely a strategické zaměření pro konkrétní sektor
- design pro udržitelnost;
- pochopit a navrhnout územní dopady potravinových dodavatelských řetězců;
- používat teoretické a kritické dovednosti k definování návrhových příležitostí;
- chápat a využívat potenciál technologií tohoto odvětví, jakož i hlavní prvky výrobních procesů různých dodavatelských řetězců;
- navrhovat komplexní řešení a jejich artikulaci z hlediska produktu, služby, komunikace a prostoru;
- řídit hlavní prvky bezpečnosti potravin a plánování;
- řídit všechny fáze procesu koncepce, návrhu, vývoje a implementace inovativního řešení v pokročilé perspektivě, která zahrnuje participativní přístupy;
- používat specifické návrhářské nástroje pro návrh.
Kariérní možnosti
Pracovní příležitosti pro absolventy jsou rozmanité. Budou to odborníci, jejichž profily kombinují designový a experimentální přístup se specifickými znalostmi základní logiky potravinářského sektoru v jeho rozšíření „z pole na stůl“, s ohledem na tradiční a inovativní výrobní a distribuční systémy, se zvláštním důrazem na udržitelnost.
Můžeme například uvést:
- Projektový manažer R&& D FOOD: manažeři výzkumu a vývoje pro zlepšení a provádění procesů zpracování potravin a výroby;
- FOOD Service& Product Designer: odborníci specializující se na koncepci a vývoj designu udržitelných potravinářských výrobků a služeb;
- FOOD Brand Manager: marketingoví manažeři pro vývoj a implementaci inovativních linek potravinářských výrobků a služeb;
- FOOD startupper/podnikatel: vynálezci a samostatně výdělečně činní podnikatelé, kteří jsou schopni transformovat inovativní myšlenky na udržitelné nové podniky v zemědělsko-potravinářském sektoru;
- FOOD Innovation Specialist: odborníci a konzultanti inovativních potravinových strategií a politik v rámci společností, veřejných institucí, výzkumných center a organizací třetího sektoru.
Galerie
Osnovy
Didaktický plán
Specializující se Master Design for Food je organizován podle kombinace teorie a praxe, která vidí střídání lekcí a praktických aktivit na projektech a cvičeních organizovaných formou workshopů nebo aplikovaných zkušeností, jako jsou studijní zájezdy a povinná stáž.
Specializující se Master Design for Food je strukturován podle plánu lekce, který poskytuje:
- Čelní lekce: zaměřené na představení hlavních témat studia a získávání nástrojů a metodik pro analýzu a vývoj designu; lekce pořádá fakulta s profesory z Politecnico di Milano a Univerzity gastronomických věd v Pollenzo, kromě kvalifikovaných externích odborníků;
- Workshop: „praktické“ aktivity vyvíjené ve studiu (také ve spolupráci s externími společnostmi) zaměřené na aplikaci nástrojů a metodik pro vývoj nápadů produktů a služeb;
- Studijní cesty: vzdělávací cesty zaměřené na přístup k řešeným tématům prostřednictvím zkušeností aplikovaných na reálné souvislosti v potravinářském sektoru;
- Stáž: 470 hodin tréninkové zkušenosti v partnerské realitě Mistra nebo navržená přímo účastníky po dohodě s koordinací Mistra.
CO JE STUDIJNÍ CESTA?
Studijní cesta je praktická zkušenost, jejímž cílem je porozumět gastronomické složitosti místa a naučit se cestovat za gastronomickým účelem. Představuje jedinečný zážitek z místního učení, který kombinuje vzdělávací návštěvy, akce a ochutnávky. Prostřednictvím interakcí z první ruky s výrobci a zúčastněnými stranami, studenti mají přístup do zákulisí typických potravinářských výrobků.
Každá studijní cesta poskytuje příležitost objevit a analyzovat potravinový systém prostřednictvím holistického přístupu, zdůraznění souvislostí mezi jídlem a krajinou, čas, lidé, architektura, životní prostředí a rituály.
Program studijních cest se skládá ze vzdělávacích aktivit, včetně návštěv výrobních závodů, rozhovorů s profesionály a didaktických jídel, umožňující studentům kriticky uvažovat o pojmech původu, autentičnosti, tradice a inovace a zároveň jim poskytnout specifické geografické, historické a sociálně-antropologické kontexty.
Didaktický plán zahrnuje dvě studijní cesty:
• kratší (4 dny)
Kompletní ponoření do konkrétních potravinových témat typické italské oblasti.
• delší (asi 10 dní)
Zážitek, který kombinuje výukové aktivity ve třídě (v areálu Univerzity gastronomických věd v Pollenzu) a návštěvy výrobních zařízení v okolí.
Náklady na studijní cesty (cestování, pokoj a stravování) jsou zahrnuty v registračním poplatku.
Přijímací řízení
Žebříčky
- 1. v Itálii
- 4. v Evropě
- 8. na světě
Politecnico di Milano - QS Ranking 2023 v kategorii Art&Design
Poplatek za studium programu
Stipendia a financování
K dispozici je 1 částečná výjimka ve výši 25 % a 1 částečná výjimka ve výši 50 %, které lze uplatnit na účastnický poplatek za specializaci Master in Design for Food na Politecnico di Milano, třetí vydání.
Termín pro podání žádostí o částečnou výjimku je 16. 7. 2023 – 23:59 (GMT +1 – italské časové pásmo).
-----
POLI.design nabízí komunitě Politecnico di Milano 50% slevu na účastnický poplatek za specializační magisterský nebo vysokoškolský kurz I. a II. úrovně / Postgraduální program / Kurz dalšího vzdělávání, který POLI.design spravuje a poskytuje. Sleva platí pro interní zaměstnance (tj. strukturované učitele a technické a administrativní pracovníky) s aktivními smlouvami na Politecnico di Milano a členy jejich domácností .
Jak to funguje:
Abyste mohli slevu využít, musíte:
- zaslat výběrovou přihlášku na vybraný kurz s příslušnými požadovanými dokumenty;
- úspěšně projít výběry;
- zaslat kopii rodinného stavu žadatele.