Mistr v bezpečnosti potravin a řízení rizik potravin
University of Parma
Klíčová informace
Umístění kampusu
Parma, Itálie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Smíšené, Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek, Poloviční úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
* Školné se liší na základě poměrného systému školného: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Úvod
Program
Magisterský titul v oblasti bezpečnosti potravin a řízení rizik potravin je nabízen v oblasti potravinářských věd a technologií a je zaměřen na přípravu odborníka na bezpečnost potravin, konkrétního čísla věnovaného hodnocení rizik a řízení povodňových rizik, v moderní perspektivě, která zahrnuje všechny nedávné akvizice všech věd s ním souvisejících, které zahrnují nejen chemii, technologii a mikrobiologii potravin, ale také výživu, toxikologii, právo, ekonomii, logistiku, matematiku.
Kurz bude nabízen s prvním společným ročníkem na University of Parma a ve druhém ročníku se třemi různými osnovami na třech různých univerzitách v regionu: zmírňování rizik (Katolická univerzita v Piacenze, ve spolupráci s University of Parma ), Agri-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), řízení rizik (University of Bologna, ve spolupráci s University of Ferrara).
V prvním běžném roce se studenti seznámí s charakterizací rizik a hodnocením expozice v potravinách, potravinářských technologiích a mikrobiologii ve vztahu k aspektům bezpečnosti, které představují biologická nebezpečí a xenobiotika v potravinách, a identifikaci rizik v primární produkci spolu s prvky potravinového práva a mezinárodní politiky, biostatistika a bioetika.
Ve studijním programu zmírňování rizik budou studenti prohlubovat své znalosti o způsobech zmírnění rizika při výrobě potravin, zmírňování toxických látek souvisejících s procesem, což jsou vznikající rizika, ao potravinových alergenech.
V učebních osnovách Agri-Food Safety si studenti prohloubí znalosti o zvládání posklizňových chorob, živočišných škůdců v skladovaných zemědělsko-potravinářských produktech, mykotoxických hubách v agropotravinách, kontaminaci pesticidy, spolu s využitím biotechnologií a agronomie pro bezpečnost a ochrana identity zemědělských potravinářských výrobků.
Ve studijním programu Řízení rizik studenti prohloubí znalosti v oblasti pokročilých potravinářských technologií a potravinářského procesu a pokročilou a prediktivní mikrobiologii potravin jako způsob řízení rizika spolu s prvky biologické bezpečnosti zemědělských podniků a rizikem potravin a hodnocení rizik potravinářských výrobků pro člověka. zdraví.
2. semestr 2. ročníku bude plně věnován diplomové práci pod společným dohledem univerzit a potravinářských společností, vládních institucí a institucí EU. Titulní kvalifikace bude úspěšně získána po zpracování a obhajobě původní práce a bude oficiálně udělena pěti univerzitami, takže bude platná jako titul druhého cyklu ( University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e) Reggio Emilia a Ferrara.
Více informací ZDE
Požadavky na přijetí
Pokyny pro studenty italských občanů a občanů EU .
Postupy pro státní příslušníky třetích zemí .
Osnovy
Program
Magisterský titul v oboru bezpečnost potravin a řízení potravinových rizik je nabízen v oblasti potravinářských věd a technologií a je zaměřen na přípravu odborníka na bezpečnost potravin, specifické osobnosti věnující se hodnocení rizik a řízení povodňových rizik, v moderní perspektivě, která zahrnuje všechny nedávné akvizice všech věd s tím spojených, které zahrnují nejen chemii, technologii a mikrobiologii potravin, ale také výživu, toxikologii, právo, ekonomii, logistiku, matematiku.
Kurz bude nabízen v prvním společném roce na University of Parma a ve druhém roce se třemi různými osnovami na třech různých univerzitách v regionu: Zmírňování rizik (Catholic University of Piacenza, ve spolupráci s University of Parma ), Agro-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), Risk Management (University of Bologna, ve spolupráci s University of Ferrara).
V prvním společném ročníku se studenti seznámí s charakterizací rizik a hodnocením expozice v potravinářství, potravinářské technologii a mikrobiologii ve vztahu k bezpečnostním aspektům, kterými jsou biologická rizika a xenobiotika v potravinách, a identifikace rizik v prvovýrobě, spolu s prvky potravinového práva a mezinárodních politik, biostatistiky a bioetiky.
V osnovách zmírňování rizik si studenti prohloubí znalosti o způsobech zmírňování rizik při výrobě potravin, o zmírňování toxických látek souvisejících s procesem, což jsou nově se objevující rizika, ao potravinových alergenech.
V osnovách Agropotravinářské bezpečnosti si studenti prohloubí znalosti z oblasti managementu posklizňových chorob, živočišných škůdců ve skladovaných zemědělsko-potravinářských produktech, mykotoxigenních hub v zemědělsko-potravinářství, kontaminace pesticidy spolu s využitím biotechnologií a agronomie pro bezpečnost a zachování identity zemědělsko-potravinářských produktů.
V osnovách řízení rizik si studenti prohloubí znalosti v oblasti pokročilé potravinářské technologie a potravinářského procesu a pokročilé a prediktivní mikrobiologie potravin jako způsobu řízení rizik, spolu s prvky biologické bezpečnosti farmy a rizik spojených s potravinami a hodnocením rizik potravinářských produktů pro člověka. zdraví.
2. semestr 2. ročníku bude plně věnován diplomové práci pod společným vedením vysokých škol a potravinářských společností, vládních institucí a institucí EU. Kvalifikace titulu bude úspěšně získána po vypracování a obhajobě původní diplomové práce a bude oficiálně udělena pěti univerzitami, takže bude platná jako titul druhého cyklu (MSc) University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia a Ferrara.
Další informace ZDE