Magistr v Hygienické inženýrství a designu

Všeobecné informace

Popis programu

Program byl vytvořen společně se zahraničními partnery na základě evropské a ruské legislativy v oblasti hygienické a průmyslové bezpečnosti. Profesionální cyklické disciplíny jsou vyvíjeny na základě předpisů skupiny Hygienic Engineering a Design Group a vytvářejí znalosti, praktické a výzkumné zkušenosti v oblasti navrhování výrobních zařízení a procesů výroby potravin, které splňují požadavky hygieny designu a zajišťují kvalitní a bezpečné výrobky .

Účel programu:

školení specialistů v oblasti návrhu, implementace, údržby a auditu procesních zařízení a výrobních procesů potravin, biologických a farmaceutických přípravků pro dodržování globálních hygienických a bezpečnostních požadavků. Kromě toho je program zaměřen na školení výzkumných pracovníků v oblasti počítačového modelování a optimalizace procesů výroby potravin, navrhování a testování nových a / nebo vylepšených položek zařízení a technologických linek s cílem eliminovat případnou kontaminaci (kontaminaci) výrobků při jejich výrobě.

Vstupní požadavky (dokumenty, kvalifikace):

absolventi bakalářských a absolventských programů

Přijímací řízení a termíny:

  1. Vyplňte prosím formulář žádosti, který je k dispozici na následující stránce (http://eng.ncfu.ru/2018/10/19/master-in-hygienic-design-now-it-is-real-true.html)
  2. Počkejte na odpověď zaslanou na váš e-mail s podrobným vysvětlením ohledně dalších kroků a data pohovoru (zkoušky), který se má provést na internetu.
  3. Zašlete nám naskenované kopie dokumentů, které budou uvedeny v e-mailu s odpovědí. Uzávěrka pro podání přihlášek a dokumentů je 30. červenec 2019
  4. Absolvujte multidisciplinární rozhovor (zkouška). Seznam možných otázek a postup zkoušky jsou uvedeny v příručce, která je k dispozici na webových stránkách na konci dubna 2019. Uzávěrka rozhovoru (zkouška) - 10. srpna 2019
  5. Musíte platit za 1. ročník studia (roční školení) do 13. srpna 2019 o bankovních údajích univerzity (k dispozici na oficiálních stránkách - http://eng.ncfu.ru/ncfu-details.html)
  6. Datum vydání příkazu k přijetí osob, které byly zapsány do počtu studentů: 14. 8. 2019
  7. Postup pro udělení víza od 15. 8. 2019, pokud jste úspěšně absolvovali pohovor (zkouška) a jsou v seznamu zapsaných studentů uvedených v objednávce

Seznamy povinných a selektivních semestrálních kurzů

Termín 1

  • Obchodní a obchodní plánování
  • Stavební materiály
  • Inovace a ochrana duševního vlastnictví
  • IT technologie ve strojírenství
  • Angličtina pro profesionální komunikaci
  • Čištění a dezinfekce
  • Legislativa pro bezpečnost potravin a hygienické inženýrství
  • Hygienické rizikové faktory

2 semestr

  • Angličtina pro profesionální komunikaci
  • Potravinářské procesy a zařízení
  • Základy výzkumu a plánování experimentů
  • Instalace, údržba a maziva
  • Svařování v potravinářském průmyslu
  • Potravinářská technologie pro produkty živočišného a rostlinného původu
  • Biotechnologie a farmaceutická technologie

Termín 3

  • Hygienický design továrna pro potravinářský průmysl
  • Hygienický design zařízení pro zpracování potravin
  • Zkontrolujte pevný disk. Metody hodnocení a certifikace potravinářských zařízení
  • Systémy a normy bezpečnosti potravin

Školící základna (partneři)

  • Laboratoř procesů a zařízení pro výrobu potravin v Ústavu živých systémů NCFU;
  • Laboratoř mikrobiologie Institutu živých systémů NCFU;
  • Laboratoř technologie potravin Ústavu živých systémů NCFU;
  • Laboratoř nanobiotechnologie a biofyziky Institutu živých systémů NCFU;
  • Centrum pro prototypování a 3D modelování inženýrského institutu NCFU;
  • Laboratoř metrologie a robotiky na Inženýrském ústavu SKFU;
  • Laboratoř strojírenské technologie Strojírenského ústavu SKFU;
  • Základní oddělení technologie mléka a mléčných výrobků v mlékárně JSC Stavropol;
  • Centrum pro biotechnologické inženýrství Institutu živých systémů NCFU.

Pracovní příležitosti:

  • přední designér zařízení pro zpracování potravin;
  • vedoucí / člen projektového týmu pro rozvoj a realizaci bezpečnosti potravin při práci;
  • Vedoucí oddělení metrologického zabezpečení a kvality při práci;
  • výzkumného inženýra v konstrukci technologických procesů ve službách R
  • auditor (znalec) v oblasti posuzování shody výrobních požadavků mezinárodních norem v oblasti hygieny a bezpečnosti;
  • Výuka učitele v oblasti technologického vybavení vysokých škol a výzkumných organizací.
Poslední aktualizace Bře 2020

Informace o škole

North-Caucasus Federal University is the most high-profile higher education institution located in the South of Russia, Stavropol region. The North Caucasus lies between the Black Sea in the West and ... Čtěte více

North-Caucasus Federal University is the most high-profile higher education institution located in the South of Russia, Stavropol region. The North Caucasus lies between the Black Sea in the West and the Caspian Sea in the East, and the Stavropol region as a significant part of the North Caucasus is one of the most picturesque regions of Russia. Stavropol city is a cultural, business and multinational center of the region successfully combining the charm of an atmospheric city with its numerous squares, parks, vast forest areas, pleasant climate and the rapid life rhythm of the modern urban district. Méně