Mistr V Potravinářství A Technologie
University of Parma
Klíčová informace
Umístění kampusu
Parma, Itálie
Jazyky
Angličtina, Italština
Studijní formát
Smíšené, Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek, Poloviční úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Oct 2024
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Úvod
Program
Titul druhého stupně v potravinářské vědě a technologii je navržen tak, aby produkoval absolventy, kteří mají dobré základní a praktické znalosti v hlavních odvětvích potravinářské vědy a technologie. Absolventi získají provozní kompetence pro technické a manažerské profesní role a pro podpůrné činnosti při kontrole zpracování a výroby potravin v průmyslových odvětvích, laboratořích a službách v odvětví výroby potravin.
Co očekávat po promoci
Na konci kurzu získají absolventi potravinářských věd a technologie:
- Dobré základní znalosti z matematiky, fyziky, chemie a biologie pro praktické činnosti v potravinářském průmyslu.
- Adekvátní zvládnutí vědecké metody za účelem uplatnění základních a provozních kompetencí při řešení problémů a vývoji inovativních technologií v potravinářském řetězci a průmyslu.
- Dobré teoretické a provozní znalosti základních předmětů v potravinářském odvětví, se zvláštním ohledem na výrobní technologie, složky potravin a mikrobiologické prvky, bezpečnost, nutriční kvalitu, hygienu a organoleptickou kontrolu; znalosti uplatňované na hospodářské aspekty odvětví ve vztahu k trhu a řízení výrobních společností, zpracování a uvádění potravin na trh.
- Znalost principů výživy člověka pro prevenci a ochranu zdraví v silném vztahu s lékařskými disciplínami.
- Znalost potravinářské legislativy.
- Hluboké povědomí o profesních a etických odpovědnostech a schopnost vyhodnotit sociální a environmentální dopad činností potravinářského odvětví.
- Zvládnutí alespoň jednoho evropského jazyka mimo italštinu: Angličtina se obvykle používá v konkrétní oblasti odborných znalostí a pro výměnu obecných informací.
- Dobré počítačové dovednosti, správa informací a komunikační schopnosti.
- Dobré schopnosti, získané zejména prostřednictvím stáží a / nebo školení na pracovišti, práce samostatně i ve skupinách, přizpůsobení se pracovnímu prostředí a jeho vývoji.
Požadavky na přijetí
Pokyny pro studenty italských občanů a občanů EU .
Postupy pro státní příslušníky třetích zemí .
Přijímací řízení
Galerie
Výsledek programu
Co čekat po maturitě
Na konci kurzu absolventi oboru Food Science and Technology získají:
- Dobré základní znalosti z matematiky, fyziky, chemie a biologie pro praktické činnosti v potravinářském průmyslu.
- Přiměřené zvládnutí vědecké metody za účelem aplikace základních a provozních kompetencí k řešení problémů a k rozvoji inovativní technologie v potravinářském výrobním řetězci a průmyslu.
- Dobré teoretické a provozní znalosti základních předmětů v potravinářském sektoru se zvláštním zřetelem na výrobní technologie, složky potravin a mikrobiologické prvky, bezpečnost, nutriční kvalitu, hygienu a organoleptickou kontrolu; znalosti aplikované na ekonomické aspekty odvětví ve vztahu k trhu a řízení výrobních společností, zpracování a marketing potravinářských výrobků.
- Znalost zásad lidské výživy pro prevenci a ochranu zdraví, v pevné vazbě na lékařské obory.
- Znalost potravinářské legislativy.
- Hluboké povědomí o profesní a etické odpovědnosti a schopnost vyhodnotit sociální a environmentální dopad činností potravinářského sektoru.
- Zvládnutí alespoň jednoho evropského jazyka nad rámec italštiny: Angličtina se obecně používá ve specifické oblasti odborných znalostí a pro výměnu obecných informací.
- Dobrá znalost práce na PC, správa informací a komunikační schopnosti.
- Dobré schopnosti, získané především prostřednictvím stáží a/nebo školení na pracovišti, pracovat samostatně i ve skupinách, přizpůsobovat se pracovnímu prostředí a jeho vývoji.