Magistr Fyziologický

Všeobecné informace

2 dostupných umístění

Popis programu

P²food je dvouletý magisterský studijní program zaměřený na fyziologické a psychologické determinanty výběru potravin, který nabízí Univerzita Burgundska - Franche-Comté a AgroSup Dijon.

Jídlo hraje mnohem větší roli v životech spotřebitelů než jejich prosté krmení. Každý den lidé dělají několik potravin. Jejich strava má značný vliv na jejich nutriční stav a zdraví, ale také na životní prostředí.

Je třeba lépe porozumět důvodům, proč spotřebitelé mají na výběr potraviny, aby bylo možné zavést účinné programy a vyvinout nové produkty, zlepšit stravovací návyky v souladu s doporučeními a zvýšit udržitelnost potravin. Ačkoli zdánlivě jednoduché, volby potravin jsou komplexní chování, která závisí na mnoha faktorech a jejich vzájemném působení. V tomto magisterském studiu je kladen důraz na fyziologické a psychologické faktory volby potravin.

Popis programu

Jako student tohoto magisterského programu získáte důkladné znalosti o vlastnostech potravin a základních poznatcích o chování člověka v potravinách. Získáte metodiku senzorického a spotřebitelského výzkumu. Porozumíte mechanismům hladu, sytosti a nasycení a faktorům, které se účastní chutnosti. Budete studovat vliv stresu a nálady na chování v potravinách a prozkoumáte způsoby, kterými kulturní kontext ovlivňuje výběr potravin. Prozkoumáte důležitost zastoupení a postojů spotřebitelů k potravinám, jakož i důvody odporu vůči změně ve stravě. Uvědomíte si, proč je třeba se k této otázce chovat interdisciplinárně.

Osnovy

Náš přístup je orientován na studenta a participativní. Kombinuje přednášky, semináře a praktická cvičení, workshopy a individuální / týmové projekty. Níže uvedené moduly jsou indikátory těch, které jsou v tomto programu nabízeny. Tento seznam je založen na současné organizaci a může se meziročně měnit v závislosti na nových potřebách v potravinářském průmyslu.

112902_FOODcurriculum.jpg

Budoucí perspektivy kariéry

Tento magisterský studijní program si klade za cíl poskytnout studentům pracovní kompetence a dovednosti pro kariéru v průmyslu (vedoucí projektu nebo výzkumný inženýr ve výživě;

Vstupní požadavky

Žadatelé musí mít bakalářský titul nebo ekvivalent (180 ECTS) v potravinářství, výživě, biologii a biochemii. Ti, kteří dokončili magisterský titul nebo ekvivalent (240 ECTS) vztahující se k psychologii nebo neurovědám, se mohou obrátit přímo na 2. ročník.

Kandidáti, pro něž angličtina není jejich mateřským jazykem nebo kteří neučili v angličtině, budou muset vydat certifikát, který potvrdí jejich úroveň angličtiny. Následující testy budou akceptovány jako certifikace požadované angličtiny:

  • CECRL: minimální úroveň B2
  • TOEFL: minimálně 87 bodů
  • TOEIC: minimálně 785 bodů
  • BULÁTY: minimálně 60 bodů
  • První certifikát angličtiny Cambridge
  • Test jasného jazyka: minimální úroveň 3

Takový dokument není nutný pro kandidáty, pro které je angličtina jejich mateřským jazykem, nebo kteří během svého bakalářského studia potvrdili minimálně jeden semestr v angličtině. V obou případech však musí uchazeči tuto skutečnost ve své žádosti uvést.

Jakmile je soubor žádosti považován za „úplný“, bude při výběru zohledněno několik kritérií:

  • Univerzitní úroveň (známky).
  • Silný zájem o tento sektor přidává vašemu souboru hodnotu. Tento zájem lze prokázat zkušenostmi v této oblasti (stáž, projekt a zkušenosti) a / nebo vysvětlit v průvodním dopise. To bude ještě důležitější, pokud plánujete vzít zpět své studium nebo změnit obor.
  • Profesionální projekt.

Postup při podávání žádostí

Studenti s francouzským diplomem by se měli přihlásit od 21/04/2019 do 21/06/2019 prostřednictvím e-kandidáta.

Kandidáti, kteří jsou státními příslušníky zemí Evropské unie, zemí Evropského hospodářského prostoru nebo Švýcarské konfederace:

Použít přes aplikační portál UBFC.

  • Datum otevření: 14. února 2019
  • Termín: 21. června 2019

Kandidáti, kteří mají státní příslušnost zemí mimo EU, Evropský hospodářský prostor a Švýcarskou konfederaci A kteří žijí v jedné z následujících zemí s kanceláří Campus France:

Alžírsko, Argentina, Benin, Brazílie, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Chile, Čína, Kolumbie, Komory, Demokratická republika Kongo, Džibutsko, Egypt, Gabon, Indie, Indonésie, Írán, Pobřeží slonoviny, Japonsko, Kuvajt, Libanon, Madagaskar, Mali, Mauritánie, Mauricius, Mexiko, Maroko, Peru, Republika Kongo, Guinejská republika (Guinea-Conakry), Rusko, Senegal, Singapur, Jižní Korea, Sýrie, Tchaj-wan, Togo, Tunisko, Turecko, USA, Vietnam .

Použít přes UBFC aplikační portál

  • Datum otevření: 14. února 2019
  • Termín: 21. června 2019

Pokud obdržíte oficiální oznámení o přijetí, musíte vytvořit webovou stránku Campus France ve své zemi bydliště a vyplnit jejich soubory z karty «Je suis accepté» nebo «Jsem přijat» a požádat o vízum.

Kandidáti ze všech ostatních zemí:

Použít přes UBFC aplikační portál

  • Datum otevření: 14. února 2019
  • Termín: 21. června 2019

Granty

Nedávná reforma byla realizována ve vysokoškolském systému Francie: od roku 2019 budou muset zahraniční studenti, kteří nejsou občany země uvnitř evropského hospodářského prostoru nebo Švýcarska, kteří se poprvé zaregistrovali ve francouzském vysokoškolském studiu, platit specifické poplatky ( odpovídající jedné třetině skutečných nákladů na vytvoření). Tyto částky činí 3770 € na magisterského nebo Ph.D.

Granty na stipendia jsou každoročně udělovány vysoce kvalitním zahraničním studentům Univerzitou Bourgogne-Franche-Comté (25 grantů v roce 2018). Mohou mít také přístup k široké škále programů financování (granty z francouzských ambasád, stipendia AUF atd.).

Zahraniční studenti (mimo EU) budou muset ospravedlnit minimální finanční prostředky na získání VISA: minimálně 615 € za každý měsíc strávený ve Francii (10 měsíců).

Poslední aktualizace Srpen 2019

Informace o škole

University Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic go ... Čtěte více

University Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic goals are to foster Excellence and Internationalization of BFC Higher Education and Research; increase attractiveness for national & international Students, Professors & Researchers; develop Innovation, Transfer and socioeconomic Partnerships. Méně
Besançon , Dijon + 1 Více Méně