Master of Science v potravinářské vědě a bezpečnosti
Kaunas University of Technology
Klíčová informace
Umístění kampusu
Kaunas, Litva
Jazyky
Angličtina, Litevský
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 5 157 / per year *
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Sep 2024
* Částečné prominutí školného (až 50%) je k dispozici pro všechny studenty, v závislosti na zvoleném studijním programu a jejich přijímacím skóre. Pro více informací kontaktujte univerzitu.
Úvod
Magisterské programy KTU v oboru vědy o potravinách a bezpečnosti jsou jediné postgraduální studium v pobaltských státech, které získaly mezinárodní značku kvality EQAS-Food Label. Tyto studie vás zavedou na dálnici vedoucí na vzrušující místa evropského trhu práce nebo, pokud se tak rozhodnete, na brilantní výzkumnou kariéru.
Proč @KTU?
Studijní program MSc pro vědu a bezpečnost potravin vychovává odborníky v oblasti inteligentní potravinářské vědy a bezpečnosti se zaměřením na budoucí potravinářské technologie s důrazem na biohospodářství a funkčnost .
Tento studijní program byl vyvinut s cílem vzdělávat široké spektrum odborníků na potravinářské vědy jak pro potravinářský průmysl, tak pro společnosti provádějící výzkum potravinářských produktů. Naši studenti se učí teorii, metodám a technologiím vývoje nových produktů obohacených o pokročilé přírodní antioxidanty, antimikrobiální látky, získávají dovednosti potřebné pro analýzu reologických charakteristik a struktury různých složek. Během studia se naučíte dovednosti a kompetence potřebné k vedení interdisciplinárních projektů a budete se vzdělávat v oblasti bezpečnosti výroby potravin a řízení kvality.
Po dokončení studia budete schopni vést skupiny pro inovace v oblasti potravin nebo dokonce vybudovat vlastní podnikání. Vaše vzdělání vám umožní stát se vlivným řečníkem schopným vytvářet si veřejné mínění v oblasti potravinářské vědy, bezpečnosti, technologie a výživy.
- Přístup ke čtyřem unikátním poloprůmyslovým technologiím potravinářské technologie (chléb, pivo, maso, ryby, mléčné výrobky) v kompetenčním centru litevské potravinářské vědy a technologie na KTU
- Možnost připojit se k mezinárodně uznávaným výzkumným skupinám potravinářské vědy
- Unikátní model studia Litva+ MA umožňuje studentům buď usilovat o dokonalost ve zvoleném specializovaném oboru, nebo posílit své interdisciplinární kompetence výběrem různých volitelných studijních cest
Přijímací řízení
Osnovy
co budeš studovat?
- Zdravá výživa: potravinářské přídatné látky, toxikologie, doplňky stravy
- Biotechnologie: procesy, řízení, optimalizace, zlepšování, technologické procesy
- Kvalita potravin: dopad na zdraví, chemická nebezpečnost, mikrobiologická nebezpečnost
- Bezpečnost potravin: normy, předpisy, právní akty, ochrana životního prostředí
Galerie
Stipendia a financování
Možnosti financování
Všichni zahraniční studenti se automaticky stávají kandidáty na získání stipendia pro mezinárodní studenty, které je přiděleno studentům prvního ročníku bakalářského nebo magisterského studia se silnými akademickými záznamy a motivací.
Obyvatelé zemí Evropské unie a světoví občané litevského původu mohou požádat o státem financovaná studijní místa. To znamená, že všichni uchazeči, kteří spadají do některé z výše uvedených kategorií, se zúčastní všeobecného přijímacího řízení na státem financovaná studijní místa a získají možnost studia zdarma v závislosti na dosaženém skóre.