Master of Food Technology (Leuven a kol.)
KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering
Klíčová informace
Umístění kampusu
Leuven, Belgie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek, Poloviční úvazek
Školné
EUR 947 / per year
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Úvod
K plnění svého nutričního osudu musí být potravina bezpečně vyráběna a bezpečně dodávána konečnému spotřebiteli. To vyžaduje na jedné straně zpracování technologií pro přeměnu jedlých surovin na potraviny se sníženou vlastní stabilitou a na druhé straně konzervační technologie pro zvýšení stability a trvanlivosti potravin.
Co je to Master of Food Technology?
Mezinárodní program pro potravinářské technologie (IUPFOOD) se zaměřuje na dva technologické rozměry, které mají zásadní a rozhodující význam při zpracování a uchovávání potravin:
- transformace (zpracování) surovin do produktů vhodných k lidské spotřebě
- úlohu postkvótového provozu a provozních jednotek pro uchovávání potravin při poskytování bezpečných a výživných potravin konečnému spotřebiteli.
Tyto obavy jsou přímo přeneseny do zaměření programu IUPFOOD.
Program InterUniversity v potravinářské technologii (IUPFOOD) je společně organizován KU Leuven a Univerzitou v Gentu (UGent). Program vychází z kombinované odborné znalosti KU Leuven a UGent ve výzkumu a vzdělávání v oblasti potravinářské technologie.
Program
Master of Science v potravinářské technologii (120 ECTS) se skládá ze čtyř hlavních segmentů:
- Segment hlubokého vzdělávání (60 ECTS)
- Segment specializace (18 ECTS)
- Sekce volitelných předmětů (12 ECTS)
- Segment magisterských studií (30 ECTS)
V prvním roce magisterského studijního programu studují studenti první semestr v Gentu a druhý semestr v Leuvenu. Druhá fáze kursů v oboru postgraduálního a potravinářského inženýrství a vědy a technologie v potravinářství je vyučována na KU Leuven a UGent; na obou vysokých školách jsou nabízena volitelná témata a témata výzkumných prací.
Uzávěrka přihlášek pro 2021-2022
- 1. března 2021 (pro občany mimo EHP)
- 1. června 2021 (pro občany EHP)
KU Leuven používá online aplikační systém. Formulář žádosti můžete stáhnout a odeslat prostřednictvím www.kuleuven.be/application. Studenti s flámským diplomem se mohou obrátit na www.kuleuven.be/studentenadministratie.
Poplatek za školné
Aktuální školné je 947 EUR. Školné pro akademický rok 2021-2022 bude stanoveno na jaře 2021. Nejnovější informace najdete na webové stránce: www.kuleuven.be/tuitionfees.
Jedná se o počáteční magisterský program a může být sledován na plný nebo částečný úvazek.
Je to pro mě ten správný program?
Očekává se, že kandidáti budou mít základní výcvik v oblasti vědy (prokazatelný v přepisech) v alespoň třech ze čtyř následujících oblastí:
- matematiky, statistiky a fyziky
- chemie a biochemie
- biologie a mikrobiologie
- inženýrství.
Každá aplikace bude vyhodnocena vzdělávací komisí, která vydává všechna rozhodnutí o přijetí. Vzhledem k tomu, že angličtina je vyučovacím jazykem, účastníci by měli být plynulí jak v písemné, tak i mluvené angličtině.
Kariérní perspektivy
Cílem IUPFOODu je nabídnout program, který zohlední specifické potřeby a přístupy rozvojových zemí. Program IUPFOOD připravuje absolventy na různé úkoly, včetně výuky a výzkumu. Absolventi IUPFOOD působí převážně v těchto odvětvích:
- akademické instituce (jako výukový a / nebo výzkumný personál)
- výzkumné ústavy (jako výzkumní pracovníci)
- nevládní organizace (v různých kapacitách)
- (např. ve výzkumných programech, programech dozoru nad kvalitou nebo národních výživových programech)
- soukromý průmysl (zejména pracovní místa spojená s řízením kvality)
Absolvent
- Má hluboké a podrobné vědecké poznatky a porozumění (bio) chemických procesů v biologických surovinách během skladování po sklizni a jejich přeměně na potravinářské produkty.
- Má hluboké a podrobné vědecké poznatky a porozumění technickým principům jednotkových operací a jejich využití při přeměně surovin na potravinářské produkty jako základ pro kvalitativní a kvantitativní návrh, hodnocení a optimalizaci provozů potravinářských procesů a konzervačních jednotek.
- Má hluboké a podrobné vědecké poznatky a porozumění ekologii, fyziologii, detekci, použití a boji proti mikroorganismům v potravinářských systémech.
- Má hluboké a podrobné vědecké poznatky a znalosti o (bio) -chemických, fyzikálních a mikrobiologických metodách pro analýzu surovin a potravin, včetně schopností identifikovat a používat takové metody v kontextu výzkumu, procesu a návrhu a optimalizace produktů a kontroly potravin .
- Má hluboké a podrobné vědecké poznatky v různých oblastech výrobních technologií, jako jsou rostlinné produkty, mléčné výrobky, masné výrobky, rybí výrobky, produkty získané z obilovin a fermentované výrobky, včetně aspektů vývoje produktů ve vztahu ke správě spotřebitelů.
- Může kriticky zhodnotit funkčnost a bezpečnost potravin v kontextu lidského zdraví, včetně vztahu se surovinami a jejich zpracování do potravin na základě analytických údajů a údajů z odborné literatury.
- Zkušenosti získaly a získaly schopnost řešit problémy s kvalitou a bezpečností potravin v rámci potravinového řetězce a vypracovaly interdisciplinární a integrované kvalitativní a kvantitativní přístupy a řešení (včetně implementace), které oceňují složitost potravinových systémů a procesy používané při užívání technické limity a socioekonomické aspekty, jako je proveditelnost, rizika a udržitelnost.
- Získala širokou perspektivu problémů zajišťování potravin, které se týkají pozdějšího sklizně a zpracování potravin, v rozvojových zemích s nízkými příjmy.
- Mohou zkoumat a porozumět interakci s jinými relevantními vědními obory a integrovat je do kontextu pokročilejších myšlenek a praktických aplikací a řešení problémů.
- Dokáže prokázat kritickou úvahu a odraz na známých a nových teoriích, modelech nebo interpretacích v rámci široké oblasti technologie potravin.
- Dokáže identifikovat a aplikovat vhodné výzkumné metody a techniky pro návrh, plánování a realizaci cílených experimentů nebo simulací nezávisle a kriticky zhodnotit a interpretovat shromážděná data.
- Dokáže samostatně rozvíjet a provádět originální vědecký výzkum a / nebo aplikovat inovativní myšlenky v rámci výzkumného prostředí, aby vytvořily nové a / nebo lepší poznatky a / nebo řešení komplexních (více) disciplinárních výzkumných otázek, které budou respektovat výsledky jiných výzkumných pracovníků.
- Dokáže přesvědčivě a profesionálně sdělit osobnímu výzkumu, myšlenkám, nápadům a názorům na návrhy, a to jak písemně, tak ústně, různým aktérům a zúčastněným stranám z vrstevníků k široké veřejnosti.
- Získal dovednosti v oblasti řízení projektů, aby jednal samostatně a v multidisciplinárním týmu jako člen týmu nebo vedoucí týmu v mezinárodním a mezikulturním prostředí.