Master of Food Technology (Leuven)
KU Leuven
Klíčová informace
Umístění kampusu
Leuven, Belgie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
* Aktuální informace o školném najdete na našem webu: kuleuven.be/tuitionfees
Úvod
KU Leuven Online den otevřených dveří
KU Leuven pořádá ve středu 1. prosince 2021 online den otevřených dveří s cílem informovat studenty o svých programech v anglickém jazyce. Objevte nejinovativnější evropskou univerzitu a dozvíte se více o našich mezinárodních programech, přijímacím řízení, ubytování a mnoha dalších. Pro více informací navštivte .
Interuniversity Programme in Food Technology (IUPFOOD) je akademický magisterský studijní program, který má v úmyslu vybavit své absolventy vědeckými, technickými a manažerskými znalostmi, dovednostmi a přístupy, které potřebují k úspěšnému přispění k řešení problémů souvisejících s bezpečností potravin prostřednictvím výrobu bezpečných potravin vysoké kvality.
Klíčovými cíli a možnostmi programu jsou dva technologické rozměry zásadního významu při zpracování a uchovávání potravin:
- Technika po sklizni a uchovávání potravin se zaměřením na úlohu operací posklizňové a konzervační jednotky při dodávání bezpečných a výživných potravin, zejména rostlinných, konečnému spotřebiteli.
- Věda a technologie v oblasti potravin se zaměřením na transformaci (zpracování) surovin ve výrobcích určených k lidské spotřebě nebo v meziproduktech pro další použití v potravinářském průmyslu.
Meziuniverzitní program v potravinářské technologii (IUPFOOD) společně pořádají KU Leuven a Ghent University (UGent).
Silné stránky
Program IUPFOOD je meziuniverzitní vzdělávací program MSc, který staví na KU Leuven a UGent ve výzkumu a vzdělávání v oblasti potravinářských technologií. Interuniverzitní charakter programu, který nabízí dvě učební prostředí, vytváří jasnou přidanou hodnotu, kterou studenti a absolventi vysoce oceňují.
Program je zaměřen na zahraniční studenty s různým vzděláním. Struktura a obsah programu jsou velmi dobře přizpůsobeny tomuto různorodému vzdělávacímu pozadí příchozích studentů, včetně studentů z jihu. Struktura programu, použitá výběrová kritéria a dostupnost opakovacích kurzů na začátku programu napravují různorodé zázemí studentů.
Absolventi, zejména ti z jihu, považují program za velmi důležitý pro jejich osobní rozvoj, jejich profesionální kariéru a rozvoj jejich domovské země.
Aktuální informace o tomto programu naleznete na našich webových stránkách.
Galerie
Přijímací řízení
Osnovy
Struktura
Master of Science in Food Technology (120 ECTS) se skládá ze čtyř hlavních segmentů:
- Segment hloubkového vzdělávání (60 ECTS) sestávající z magisterských kurzů potravinářství, strojírenství a potravinářství
- Specializační segment (17—19 ECTS) sestávající ze souboru hloubkových kurzů spojených s jednou ze dvou možností („potharvest and food preservation engineering“ nebo „potravinářská věda a technologie).
- Segment volitelných předmětů (11 - 13 ECTS) sestávající z předmětů na konkrétní potravinářské předměty.
- Segment diplomové práce (30 ECTS) sestávající z pokročilého výzkumného tématu v oblasti potravinářské technologie.
V celém programu je kladen důraz na šest vzdělávacích stop: technologie potravinářských výrobků, zajištění kvality potravin a bezpečnost, potravinářský proces a konzervační inženýrství, vědecký nezávislý výzkum, komunikace a řízení, a vědecká integrita.
Během první fáze magisterského programu, první semestr strávíte na UGent a druhý semestr vKU Leuven. Druhé etapové kurzy velkých společností „Posttharvest and Food Preservation Engineering“ a „Food Science and Technology“ se vyučují naKU Leuven UGent. Na obou univerzitách jsou nabízeny volitelné předměty a témata výzkumu diplomových prací.