Master in Food Sciences
University of Helsinki
Klíčová informace
Umístění kampusu
Helsinki, Finsko
Jazyky
Angličtina, Finština, Švédský
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 18 000 / per year *
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Aug 2024
* pro studenty ze zemí mimo EU/EHP
Úvod
Co budou lidé jíst v budoucnosti?
Co teď jedí? Co se skrývá za dobrou chutí jídla? Suroviny? Technologie zpracování? Jak zlepšit zdraví, bezpečnost, ekologii a etiku potravin a zpracování potravin? Pokud je to pro vás, přihlaste se do magisterského programu v oboru potravinářských věd University of Helsinki .
Program pokrývá celý řetězec výroby potravin od prvovýroby přes zpracování potravin až po spotřebitele. Zkoumáte novinky v potravinách a jak zlepšit zdraví, bezpečnost, ekologii a etiku potravin a zpracování potravin. Rovněž se naučíte laboratorní pracovní dovednosti a rozšíříte si znalosti o složení, zpracování, struktuře a legislativě potravin.
Studium
Magisterský program v potravinářských vědách vám umožní ovlivnit tvorbu inovativních řešení pro celý řetězec výroby potravin. Nabízí vám široké vzdělání zahrnující kurzy ve složení a zpracování potravin, ve strukturách a chemických reakcích potravinových bílkovin, lipidů a uhlohydrátů a v potravinářské legislativě a bezpečnosti potravinářských přídatných látek.
Proč potravinářské vědy?
Food Sciences je mezinárodně uznávaná oblast vzdělávání a potravinářský výzkum na University of Helsinki byl vysoce hodnocen. Potravinářský průmysl je čtvrtým nejvýznamnějším zaměstnavatelem ve Finsku i na mezinárodní úrovni. Toto odvětví neustále hledá odborníky na řešení nových problémů.
Přijímací řízení
Osnovy
Rozsah magisterského studia je 120 kreditů (ECTS). Se svým fakultním poradcem si sestavíte osobní studijní plán skládající se z pokročilého studia potravinářských věd (60 ECTS) včetně diplomové práce (30 ECTS) a studia dle vlastního výběru ve speciálních oblastech potravinářských věd a dalších doplňkových nebo bezplatných studií. Do magisterského studia můžete zahrnout i plánování kariéry, stáž a studium v zahraničí.
Magisterský program v potravinářských vědách pokrývá celý řetězec výroby potravin od prvovýroby přes zpracování potravin až po spotřebitele. Zkoumáte inovace v potravinářství a jak zlepšit zdraví, bezpečnost, ekologii a etiku potravin a zpracování potravin. Naučíte se také laboratorní pracovní dovednosti a rozšíříte své znalosti o složení potravin, zpracování, struktuře a legislativě.
Výuka je v angličtině, ale můžete také dokončit program ve finštině nebo švédštině.
Kurzy a výuka
Druh odbornosti, kterou byste chtěli získat, můžete ovlivnit přizpůsobením svého magisterského studia výběrem speciálních studií v potravinářské chemii, potravinářské technologii a ve vědě a technologii týkající se masa, mléčných výrobků a obilovin.
Můžete také doplnit svůjodborné znalosti v potravinářských vědách, například studie v oblasti vývoje potravin, bezpečnosti potravin, výzkumu a analýzy potravin, ekonomie, marketingu, udržitelné výroby potravin, mikrobiologie, biotechnologie nebo výživy.
Během kurzů budete:
- Studujte teorii a aplikace široké oblasti potravinářských věd v přednáškových kurzech a ve skupinové práci
- Zvyšte své znalosti o složení, zpracování, struktuře a legislativě potravin
- Prohloubte své znalosti o tom, jak reakce různých složek potravin, výrobní procesy a obaly ovlivňují strukturu, senzorickou kvalitu, zdravotní nezávadnost a bezpečnost živočišných a rostlinných potravin
- Naučte se laboratorní pracovní dovednosti
- Osvojte si pracovní dovednosti například školením v potravinářském průmyslu
Magisterská práce
Diplomová práce (30 kreditů) je zařazena do magisterského studijního programu. Vaše práce by měla obsahovat přehled existující literatury a experimentální část. V magisterském programu Food Sciences můžete svou práci často dokončit v rámci výzkumné skupiny nebo ve spolupráci s potravinářským průmyslem.
Když položíte otázku uvedenou ve vaší diplomové práci, vaším cílem by mělo být získání nového porozumění problému a rozvoj vlastních dovedností pro řešení problémů. Tématem vaší diplomové práce může být také vývoj nové technologie nebo produktu. Z hlediska metodologie může být vaše práce založena na chemii, fyzice, technologii, biochemii, mikrobiologii nebo senzorické vědě.
Dělat svou diplomovou práci vás vycvičí ve vědeckém myšlení, analýze problémů, vývoji vysvětlujících modelů a hypotéz, plánování experimentů a práci v laboratoři a / nebo provádění experimentů na pilotních zařízeních a prezentaci výsledků vašeho výzkumu a kritické diskuse.
Doktorské vzdělání
Magisterský titul v potravinářských vědách vám dává kvalifikaci pro další vědecké vzdělávání (doktorský titul) v potravinářských vědách nebo příbuzných vědách. Vhodným doktorským programem na University of Helsinki je například doktorský program v potravinovém řetězci a zdraví (FoodHealth).
Galerie
Výsledek programu
Proč potravinářské vědy?
Food Sciences je mezinárodně uznávaným oborem vzdělávání a výzkum potravin na University of Helsinki byl vysoce hodnocen. Potravinářský průmysl je 4. nejvýznamnějším zaměstnavatelem ve Finsku i na mezinárodní úrovni. Toto odvětví neustále hledá odborníky, kteří řeší nové problémy.
Jako mistr v oboru potravinářských věd budete moci pomoci potravinářskému průmyslu rozvíjet se a obnovovat se, protože budete mít know-how o:
- Suroviny a procesy, včetně jejich teoretických základů
- Různé složky potravin a jejich dopad na kvalitu potravin
- Faktory, které zajišťují dobrou kvalitu a bezpečnost potravin
S magisterským titulem v potravinářských vědách se můžete pustit do kariéry v potravinářském průmyslu; v potravinářské, zemědělské nebo environmentální kontrolní laboratoři; jako učitel, výzkumný pracovník nebo samostatně výdělečně činný podnikatel; nebo jako expert na ministerstvech nebo jiných odborných organizacích.
Kariérní možnosti
Potravinářský průmysl je 4. nejvýznamnějším zaměstnavatelem ve Finsku i v mezinárodním měřítku. Toto odvětví neustále hledá odborníky na řešení nových problémů. S magisterským titulem v potravinářských vědách se můžete pustit do kariéry v potravinářském průmyslu nebo postoupit do doktorského studia a poté na pozice ve výzkumu.
S magisterským titulem v potravinářských vědách se můžete pustit do kariéry v potravinářském průmyslu; v potravinářské, zemědělské nebo environmentální kontrolní laboratoři; jako učitel, výzkumný pracovník nebo samostatně výdělečně činný podnikatel; nebo jako expert na ministerstvech nebo jiných odborných organizacích.