Master Course na italské kulinářské umění

Všeobecné informace

2 dostupných umístění

Popis programu

Master Course v italské kuchyni a enologii

Devět týdnů teoretických a praktických lekcí a možnost praktického tréninku v nejlepších italských restauracích

Mistrovský kurz italské kuchyně a enologové, který trvá 180 dní, je rozdělen do dvou částí: první, s 55-denní délkou, teoreticko-praktických lekcí v ústředí ICIF doplněných ICIF terénu; druhá spočívá v 120denní odborné stáži (volitelné, nezahrnuté do nákladů na předplatné) v restauracích vybraných školou.

Magistr vyučuje regionální tradiční kuchyně a její moderní kreativní vývoj, základní techniky, odpovídající dekorace, umění prezentace a další základní pojmy zemědělsko-potravinářských výrobků, koření, aromatických bylin, potravinářských surovin, spolu s podrobným studiem vína a oleje.

Během pobytu ve škole budou všichni studenti rozděleni do skupin a budou střídat připravovat všechny ingredience nezbytné pro recepty. Budou také zapojeni do praktických úkolů prováděných jak v kuchyni, tak v jídelně.

Minimální účast 12 - maximálně 24.

Doba trvání

Kurz trvá celkem 6 měsíců:

  • 9 týdnů teoretických a praktických cvičení v Ústavu
  • 15 týdnů stáže (volitelně) v italské restauraci, kterou předtím vybral institut.

Ti, kteří se mohou přihlásit, jsou:

  • Držitelé diplomů z vysokoškolských institucí nebo středisek pohostinství
  • Zahraniční a italští profesionálové z oblasti potravinářství a vína
  • Pracovníci z odvětví s alespoň třemi lety zdokumentovaných zkušeností v oblasti pohostinství po celém světě.

Témata lekcí

Vaření

  • Obecné znalosti a technická slovní zásoba. Tradiční, regionální a moderní kreativní kuchyně
  • Italská regionální kuchyně: koření, bylinky a koření, omáčky, studené a horké antipasti, studené řezy a salámy, čerstvé, sušené a plněné těstoviny, rýže, noky, polenta, bílé a červené maso, zvěřina, mořské plody,
  • Příprava hlavních regionálních pokrmů
  • Inovativní způsoby vaření (vakuum, nízká teplota a kouření)
  • Vypracování menu pro potravinové intolerance

Pečivo

  • Sušené pečivo a těstoviny, základní krémy, pečeně, čokoládové výrobky
  • Příprava koláčů, sladkostí a tradičních malých pečiv
  • Restaurace dezerty

Chléb

  • Postupy a metody pečení
  • Chlébky, focaccia a pizza

Výroba zmrzliny

  • Základní přípravky pro zmrzliny a sorbety
  • Zmrzlina a polotovary
  • Sorbety v moderní kuchyni

Víno

  • Italských území a vinařství
  • Umístění hlavních italských odrůd a vinifikačních technik
  • Italské štítky: DOP (DOCG e DOC) a IGP (IGT)
  • Techniky degustace: terminologie, metoda, senzorická analýza
  • Párování potravin a vín: specifické pojmy a metody, grafická vizualizace praktického testu
  • Kritéria skladování vína a techniky podávání

Restaurace

  • Koncept potravinových služeb v Itálii. Trattorie, pizzerie, typické a tradiční restaurace
  • Servírovací techniky
  • Ochutnávky jídla: metodologie, terminologie, senzorická analýza, grafické listy hodnocení
  • Pátrání po typických a tradičních příchutích
  • Umění pohostinnosti a služeb
  • Jak řídit italskou restauraci

Potravinové produkty

  • Typické produkty: vlastnosti, nutriční hodnoty a použití v dietách
  • Senzorická analýza typických produktů a aromatických bylin
  • Techniky zpracování
  • Návštěvy v pěstitelských a produkčních oblastech, malé laboratoře a velké potravinářské společnosti

Jídlo

  • Řízení restaurací
  • Marketingové strategie a propagace vlastní restaurace
  • Úvod do nákladů a počítačového systému pro výpočet "nákladů na potraviny"
  • Plánování a kontrola dodávek pro potravinářský průmysl
  • Vytváření a propagace nabídky

Certifikace HALAL - Vaření pro muslimy

  • Teoretické seznámení s dodržováním diktátů islámské víry členy HIA (MEZINÁRODNÍ HALÁTOVÝ ORGÁN)
  • Příprava italských jídel připravených podle dietních zákonů společnosti HALAL

HACCP a bezpečnost potravin

  • Pojmy mikrobiologie aplikované na potraviny
  • Hlavní FBD (nemoci vyvolané potravinami)
  • Hlavní systémy pro skladování potravin
  • Hygienické postupy (hygiena na pracovišti, osobní hygiena)
  • Systém HACCP
  • Správná volba materiálů a zařízení pro styk s potravinami

Italština

  • Základní znalost italského jazyka a gramatiky
  • Skupinové konverzace

Připravené recepty se mohou lišit podle sezóny a dostupnosti produktu. Počet připravovaných receptur se liší podle úrovně obtížnosti a v případě praktických tříd od úrovně dovedností a rychlosti provedení zúčastněných studentů.

Stáž (volitelně)

Odborná stáž - nepovinná - se koná na konci magisterského kurzu v restauracích, které patří sdružením Jeunes Restaurateurs d'Europe, s nímž ICIF .

Restaurace pro trénink stáží ICIF zkušený personál ICIF . Studenti zde mohou uplatnit a zdokonalit dovednosti získané během kurzu a zlepšit jejich znalosti v oblasti jejich zájmu.

Skupina je rozdělena a každý student je poslán do jiné restaurace.

Stravu a ubytování zajišťují restaurátoři hostující studenti, kteří jim poskytují ubytování.

Poplatky

Poplatek za magisterský kurz činí 10 000,00 EUR. Poplatek za kurz zahrnuje:

  • Ubytování v pensionu penzionu v mini-apartmánech (sestávající ze dvou pokojů s 1, 2 nebo 3 lůžky a koupelny) s snídaní v ceně 9 týdnů
  • Stravování ve škole od pondělí do soboty (škola je zavřená v neděli a na státní svátky)
  • Teoreticko-praktické lekce podle plánovaného programu
  • Vzdělávací materiál (rozdávky, audiovizuální pomůcky atd.)
  • Potravinářské výrobky pro hodiny a ochutnávky
  • Využití vybavení a nástrojů v hodinách ve vyhrazených učebnách
  • Kompletní šéfkuchařskou uniformu sestávající z: šéfkuchařské bundy s logem Institutu, dvojice šéfkuchařských kalhot, zástěru s logem Institutu a bavlny s logem Institutu
  • Pomoc v průběhu kurzu v byrokratických postupech pro vydání povolení k přechodnému pobytu a daňového identifikačního čísla
  • Diplom z institutu při ukončení kurzu

Vše, co není uvedeno výše, není zahrnuto.

DODATEČNÉ POPLATKY NEZAHRNUTÉ V POPLATKU:

  • 50 € na zdravotní pojištění, které pokrývá základní zdravotní výdaje a výdaje, nebo se zotaví do nemocnice pouze za úrazy během pracovní doby po celou dobu trvání kurzu (pouze pokud student již neurčuje sanitární pojištění v jeho vlastním země).
  • 50 € pro ty, kteří mají v úmyslu využít skupinový autobusový transfer, pouze po příjezdu do Itálie, pořádaný ICIF institutem v neděli před začátkem kurzu, z letiště Milán Malpensa. Platba 50 EUR může být provedena v zůstatku kurzu bankovním převodem, nebo v hotovosti nebo kreditní kartou v kanceláři ICIF v první den kurzu.
Poslední aktualizace Říjen 2018

Informace o škole

The purpose of ICIF, the Institute of Food and Wine of the Regions of Italy, is to classify, protect and promote the image of Italian cuisine, the excellence of local produce and regional food and win ... Čtěte více

The purpose of ICIF, the Institute of Food and Wine of the Regions of Italy, is to classify, protect and promote the image of Italian cuisine, the excellence of local produce and regional food and wine culture, by promulgating knowledge amongst professionals around the world. Méně
Turín , Itálie online + 1 Více Méně