Magistr ve vědě a technologii ochrany produktů rybolovu
Universidade de Vigo
Klíčová informace
Umístění kampusu
Vigo, Španělsko
Jazyky
Španělština
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 1 045 *
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Sep 2024
* EU: 835,80 EUR – Mimo EU: 1 044,75 EUR
Úvod
Univerzita ve Vigu prostřednictvím kateder analytické a potravinářské chemie a chemického inženýrství organizuje společně s Národní asociací výrobců konzervovaných ryb a mořských plodů ANFACO, prostřednictvím svého Národního technického centra pro ochranu produktů rybolovu CECOPESCA, zcela inovativní oficiální magisterské studium stupně, který pokrývá všechny aspekty související se zachováním produktů rybolovu a akvakultury. Myšlenka vychází z rostoucí poptávky po absolventech specializovaných na průmyslový obor, který je v naší společnosti notoricky známý.
Master in Science and Technology of Conservation of Fishery Products je navržen tak, aby vyškolil kvalifikované odborníky v této průmyslové oblasti a umožnil sektoru vybavit se technology specializovanými na ochranu produktů rybolovu a akvakultury.
Přijímací řízení
Osnovy
Základní zkušenosti
- CB1. Mít a rozumět znalostem, které poskytují základ nebo příležitost být originální při vývoji a/nebo aplikaci myšlenek, často v kontextu výzkumu.
- CB2. Aby studenti uměli aplikovat získané znalosti a své schopnosti řešit problémy v nových nebo málo známých prostředích v širších (nebo multidisciplinárních) kontextech souvisejících s jejich oblastí studia.
- CB3. Že studenti jsou schopni integrovat znalosti a čelit složitosti formulování úsudků na základě informací, které jsou neúplné nebo omezené a zahrnují úvahy o společenské a etické odpovědnosti spojené s aplikací jejich znalostí a úsudků.
- CB4. Aby studenti věděli, jak své závěry a konečné poznatky a důvody, které je podporují, sdělit specializovanému i nespecializovanému publiku jasným a jednoznačným způsobem.
- CB5. Studenti mají učební dovednosti, které jim umožňují pokračovat ve studiu způsobem, který bude do značné míry řízený sám nebo autonomní.
obecné dovednosti
- CG1. Aby studenti získali komplexní, analytické a syntetické dovednosti.
- CG2. Aby studenti rozvíjeli ústní a písemné komunikační dovednosti ve dvou spoluoficiálních jazycích autonomie (španělština a galicijština).
- CG3. Aby si studenti rozvinuli dovednosti pro provádění experimentálních prací, nakládání s materiálem a biologickými prvky a související programy.
- CG4. Aby si studenti rozvinuli schopnosti řešit problémy pro aplikaci teoretických znalostí v praxi.
- CG5. Aby studenti rozvíjeli dovednosti týmové práce, obohacené o multidisciplinaritu.
- CG6. Aby si studenti rozvinuli schopnost připravit, prezentovat a obhájit práce nebo zprávy.
Specifické kompetence
- CE1. Poznat a odlišit hlavní rybářské a akvakulturní druhy komerčně zajímavé v naší zemi s jejich hlavními biologickými charakteristikami.
- CE2. Znát bezpečnostní parametry a charakteristiku kvality produktů rybolovu, jakož i jejich možná toxikologická rizika a legislativu vztahující se na tyto produkty.
- CE3. Získat základní znalosti o laboratorní analytické kontrole produktů rybolovu, včetně biotických a abiotických kontaminantů v nich potenciálně přítomných.
- CE4. Znát hlavní environmentální aspekty, které ovlivňují zpracování a konzervaci mořských plodů: kontrola a úprava kapalných odpadních vod, kalů, půd a atmosférických emisí. Platná legislativa.
- CE5. Získat znalosti o řízení podniku v odvětvích daného odvětví.
- CE6. Získat znalosti o komercializaci a marketingu produktů rybolovu a akvakultury.
- CE7. Znát základní operace a technologie používané při konzervaci a přeměně produktů z mořských plodů chladem, teplem nebo jinými fyzikálně-chemickými metodami: chlazení, mrazení, sterilizace, pasterizace, polokonzervování.
- CE8. Prostudujte si různé formy výroby a systémy balení mořských plodů upravovaných chladem, teplem nebo jinými metodami, a to jak tradičními, tak novými technologickými směry: restrukturalizované produkty, hotové pokrmy, modifikované atmosféry, vysoké tlaky atd.
- CE9. Pochopit organizaci výroby v odvětví produktů rybolovu a akvakultury ošetřených chladem, teplem a jinými postupy. Výrobní metody a jejich logistika.
- CE10. Stanovit kritéria a postupy pro kontrolu kvality produktů rybolovu a nádob a obalů používaných v jejich obchodním okruhu. Znát postupy analytické kontroly a zjišťování vad.
- CE11. Přístup ke kontrole kvality každé z výrobních řad produktů rybolovu. Základní znalosti managementu jakosti výrobků.
- CE12. Získat základní znalosti a interpretovat legislativu platnou pro zařízení, kde se manipuluje s produkty rybolovu a kde se s nimi zachází v celém obchodním řetězci: hygiena, označování, bezpečnost potravin, sebekontrola rostlin (HACCP) atd.
- CE13. Posoudit význam kontroly a certifikace kvality produktů rybolovu jako komerční zbraně a pro sledovatelnost a bezpečnost potravin.
- CE14. Znát postupy pro správu potravinových varování příslušným orgánem a osobami odpovědnými za potravinový řetězec.
- CE15. Znát kritické proměnné, které určují životaschopnost nového produktu nebo procesů. Použijte nástroje k získání informací kritických pro životaschopnost.
Průřezové kompetence
- ČT1. Schopnost porozumět významu a aplikaci genderové perspektivy v různých oblastech poznání a v odborné praxi s cílem dosáhnout spravedlivější a rovnoprávnější společnosti.
- ČT2. Udržitelnost a závazek k životnímu prostředí. Spravedlivé, odpovědné a efektivní využívání zdrojů.
- ČT3. Schopnost pracovat samostatně a rozhodovat se.
- ČT4. Kreativita, iniciativa a podnikatelský duch.
- ČT5. Závazek k etice v profesi a ve společnosti.