Magisterský studijní program v oblasti vývoje potravin
University of Turku
Klíčová informace
Umístění kampusu
Turku, Finsko
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 12 000 / per year *
Uzávěrka přihlášek
22 Jan 2025
Nejbližší datum zahájení
Aug 2025
* zdarma pro občany zemí EU/EHP nebo Švýcarska, pro občany mimo EU/EHP 12 000 €/akademický rok
Úvod
Objevte všechny studijní programy na University of Turku
Severské odborné znalosti v oblasti přírodních potravin
Magisterský studijní program v oboru vývoje potravin je navržen tak, aby vám poskytl pochopení souvislostí mezi různými aspekty a funkcemi potravin. Zvláštní pozornost je věnována vlivu různých faktorů na složení, senzorické vlastnosti a zdravotní účinky potravin na molekulární úrovni. Aplikace potravinové metabolomiky a moderních biotechnologických metod ve výzkumu a vývoji potravin je důležitou součástí kurikula. Učební osnovy také pokrývají různé aspekty bezpečnosti potravin a evropské potravinové zákony a legislativu.
Prostřednictvím programu získáte vzdělání a kvalifikaci pro práci jako odborník, například v úřadech pro potraviny.
Chatujte se současnými studenty, abyste se dozvěděli o studentském životě v Turku
Akademická excelence a zkušenosti
Oddělení chemie potravin a vývoje potravin je základním prvkem základní síly potravinářské vědy a technologie ve Finsku. Jednotka má mezinárodně špičkový profil ve výzkumu:
- Chemie a biochemie potravinových lipidů a sekundárních metabolitů.
- Molekulární základ kvality potravin a zdraví prospěšných vlastností potravin se zvláštním zaměřením na severské plodiny a divoké zdroje.
- Význam severního klimatu jako faktorů ovlivňujících kvalitu plodin.
- Výzkum vývoje potravin a technologické inovace pro udržitelné využívání a přidávání hodnoty potravinových zdrojů.
S mezinárodně uznávaným záznamem o výzkumu bobulí, oleje a tuky, lidského mléka a kravského mléka jednotka rozšířila svůj výzkum o další potravinářské zdroje, jako jsou obiloviny, luštěniny a houby. Výzkum se rovněž zaměřuje na nové zdroje potravin pro budoucí zabezpečení potravin, zdravou výživu a růst podniků.
Konečným cílem je podpora udržitelné biologické budoucnosti založené na mezinárodně špičkové vědě. Nejmodernější cílená a necílená metabolomika potravin je důležitým nástrojem výzkumu. Kromě základních věd zahrnuje výzkum oddělení silný aplikovaný úhel podporující výzkum a inovace v potravinářském průmyslu.
Chcete jednou měsíčně dostávat upomínky na termíny, pozvánky na akce a tipy na váš e-mail?
Přihlaste se k odběru newsletteru Future with UTU zaslaného přijímacími službami University of Turku .
Přijímací řízení
Osnovy
Struktura programu
Magisterský titul v oboru vývoje potravin je dvouletý program ve výši 120 ECTS. Titul se skládá z následujících studijních modulů:
- Rozvoj potravin (20 ECTS)
- Vědy o potravinách (20 ECTS)
- Magisterská práce v technologii a podpůrné studium (40 ECTS)
- Vedlejší předmět (20 – 25 ECTS)
- Jiné studium (20 ECTS) včetně povinných jazykových studií (2-7 ECTS)
Diplomová práce a témata
Závěrečný projekt, jehož cílem je diplomová práce v oblasti technologie, je založen na nezávislém experimentálním výzkumném projektu v laboratoři. Výzkumná práce probíhá pod vedením školitele. Výsledky získané na výzkumném projektu budou prezentovány na magisterském semináři za použití běžných postupů známých z vědeckých setkání. Diplomová práce bude vypracována na základě výsledků experimentálních prací a rešerše relevantní podkladové literatury.Příklady témat práce:
- Složení triacylglycerolových mastných kyselin a úrovně exprese příbuzných genů biosyntézy v semenech a dužině vyvíjejících se bobulí rakytníku řešetlákového (Hippophaë rhamnoides)
- Účinky vinných kvasinek na chemické složení vína z černého rybízu – antokyany a alkoholy
- Vývoj majonéz na bázi lupiny (Lupinus angustifolius L)
- Optimalizace metody UHPLC pro analýzu kavestolu a kahweolu u různých typů kávy
- Senzorický podíl glykosylovaných fenolových sloučenin
Výsledek programu
Popis kompetence
V magisterském studijním programu rozvoje potravin budete:
- Naučte se porozumět jevům a konceptům souvisejícím s molekulárními potravinářskými vědami a různým vztahům mezi nimi.
- Získat silné teoretické znalosti o tématech rozvoje potravin a umí je aplikovat v praxi.
- Naučte se metody používané při vývoji potravin a jak je aplikovat na účely výzkumu a vývoje produktů.
- Získejte znalosti o tom, jak vyhledávat, aplikovat a vytvářet informace.
- Získejte schopnost přijímat oprávněná rozhodnutí na základě informací, které jste kriticky dosáhli.
- Získat zkušenosti s prací v reálném životě v akademických a průmyslových projektech v oblasti výzkumu a vývoje potravin.
- Získejte dovednosti pracovat v odpovědné roli jako součást multidisciplinárních a multikulturních týmů.
Stipendia a financování
Galerie
Kariérní možnosti
Možnosti úlohy
Program vám poskytuje způsobilost pro řešení výzev ve výzkumu a vývoji v potravinářském průmyslu a akademické obci. Prostřednictvím programu získáte také vzdělání a kvalifikaci pro práci jako odborník v potravinářských úřadech a dalších souvisejících funkcích ve společnosti.
Studenti absolvující program mohou pracovat mimo jiné jako:
- Manažer výzkumu a vývoje
- Manažer kvality
- Výzkumník
- Vývojář produktu
- Podnikatel
- Koordinátor
- Produktový specialista
Kariéra ve výzkumu
Titul Master of Science vám také poskytuje způsobilost pro vědecké postgraduální studium - doktorské a licence. V Turku se můžete ucházet o místo na University of Turku Graduate School (UTUGS ) . Graduate School se skládá z doktorských programů, které pokrývají různé obory.
Spolu s doktorskými programy nabízí Graduate School systematický a vysoce kvalitní doktorský výcvik. Cílem UTUGS je vyškolení vysoce kvalifikovaných odborníků s dovednostmi potřebnými jak pro profesní kariéru ve výzkumu, tak pro další odborné pozice.