Magisterský kurz II. Úrovně v italské kuchyni a enologii
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Klíčová informace
Umístění kampusu
Turin, Itálie
Jazyky
Angličtina, Italština
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
6 měsíce
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 10 000 / per semester
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Magisterský kurz II. Úrovně v italské kuchyni a enologii
Devět týdnů teoretických a praktických lekcí a možnost praktického tréninku v nejlepších italských restauracích
Magisterský kurz II. Úrovně v italské kuchyni a enologii, který trvá 180 dní, je rozdělen do dvou částí: první, s 55denní délkou, teoreticko-praktických lekcí v ústředí ICIF , doplněný vzdělávacími ICIF ; druhý spočívá ve 120denní odborné stáži (volitelné, nezahrnuté v předplatném) v restauracích vybraných školou.
Mistr vyučuje regionální tradiční kuchyně a její moderní kreativní vývoj, základní techniky, odpovídající dekorace, umění prezentace a další základní pojmy zemědělsko-potravinářských výrobků, koření, aromatických bylin, potravinářských surovin, spolu s podrobným studiem vína a oleje.
Během pobytu ve škole budou všichni studenti rozděleni do skupin a budou střídat připravovat všechny ingredience nezbytné pro recepty. Budou také zapojeni do praktických úkolů prováděných jak v kuchyni, tak v jídelně.
Minimální účast 12 - maximálně 24.
Doba trvání
Kurz trvá celkem 6 měsíců:
- 9 týdnů teoretických a praktických cvičení v Ústavu
- 15 týdnů stáže (volitelně) v italské restauraci, kterou předtím vybral institut.
Ti, kteří se mohou přihlásit, jsou:
- Držitelé diplomů z vysokoškolských institucí nebo středisek pohostinství
- Zahraniční a italští profesionálové z oblasti potravinářství a vína
- Pracovníci z odvětví s alespoň třemi lety zdokumentovaných zkušeností v oblasti pohostinství po celém světě.
Témata lekcí
Vaření
- Obecné znalosti a technická slovní zásoba. Tradiční, regionální a moderní kreativní kuchyně
- Italská regionální kuchyně: koření, bylinky a koření, omáčky, studené a horké antipasti, studené řezy a salámy, čerstvé, sušené a plněné těstoviny, rýže, noky, polenta, bílé a červené maso, zvěřina, mořské plody,
- Příprava hlavních regionálních pokrmů
- Inovativní způsoby vaření (vakuum, nízká teplota a kouření)
- Vypracování menu pro potravinové intolerance
Pečivo
- Sušené pečivo a těstoviny, základní krémy, pečeně, čokoládové výrobky
- Příprava koláčů, sladkostí a tradičních malých pečiv
- Restaurace dezerty
Chléb
- Postupy a metody pečení
- Chlébky, focaccia a pizza
Výroba zmrzliny
- Základní přípravky pro zmrzliny a sorbety
- Zmrzlina a polotovary
- Sorbety v moderní kuchyni
Víno
- Italských území a vinařství
- Umístění hlavních italských odrůd a vinifikačních technik
- Italské štítky: DOP (DOCG e DOC) a IGP (IGT)
- Techniky degustace: terminologie, metoda, senzorická analýza
- Párování potravin a vín: specifické pojmy a metody, grafická vizualizace praktického testu
- Kritéria skladování vína a techniky podávání
Restaurace
- Koncept potravinových služeb v Itálii. Trattorie, pizzerie, typické a tradiční restaurace
- Servírovací techniky
- Ochutnávky jídla: metodologie, terminologie, senzorická analýza, grafické listy hodnocení
- Pátrání po typických a tradičních příchutích
- Umění pohostinnosti a služeb
- Jak řídit italskou restauraci
Potravinové produkty
- Typické produkty: vlastnosti, nutriční hodnoty a použití v dietách
- Senzorická analýza typických produktů a aromatických bylin
- Techniky zpracování
- Návštěvy v pěstitelských a produkčních oblastech, malé laboratoře a velké potravinářské společnosti
Řízení potravin a nápojů
- Řízení restaurací
- Marketingové strategie a propagace vlastní restaurace
- Úvod do nákladů a počítačového systému pro výpočet "nákladů na potraviny"
- Plánování a kontrola dodávek pro potravinářský průmysl
- Vytváření a propagace nabídky
Certifikace HALAL - Vaření pro muslimy
- Teoretické seznámení s dodržováním diktátů islámské víry členy HIA (MEZINÁRODNÍ HALÁTOVÝ ORGÁN)
- Příprava italských jídel připravených podle dietních zákonů společnosti HALAL
HACCP a bezpečnost potravin
- Pojmy mikrobiologie aplikované na potraviny
- Hlavní FBD (nemoci vyvolané potravinami)
- Hlavní systémy pro skladování potravin
- Hygienické postupy (hygiena na pracovišti, osobní hygiena)
- Systém HACCP
- Správná volba materiálů a zařízení pro styk s potravinami
Italština
- Základní znalost italského jazyka a gramatiky
- Skupinové konverzace
Připravené recepty se mohou lišit podle sezóny a dostupnosti produktu. Počet připravovaných receptur se liší podle úrovně obtížnosti a v případě praktických tříd od úrovně dovedností a rychlosti provedení zúčastněných studentů.
Stáž (volitelně)
Odborná stáž - nepovinná - se koná na konci magisterského kurzu v restauracích, které patří sdružením Jeunes Restaurateurs d'Europe, s nímž ICIF .
Restaurace pro trénink stáží ICIF zkušený personál ICIF . Studenti zde mohou uplatnit a zdokonalit dovednosti získané během kurzu a zlepšit jejich znalosti v oblasti jejich zájmu.
Skupina je rozdělena a každý student je poslán do jiné restaurace.
Stravu a ubytování zajišťují restaurátoři hostující studenti, kteří jim poskytují ubytování.
Poplatky
Poplatek za magisterský kurz činí 10 000,00 EUR. Poplatek za kurz zahrnuje:
- Ubytování v pensionu penzionu v mini-apartmánech (sestávající ze dvou pokojů s 1, 2 nebo 3 lůžky a koupelny) s snídaní v ceně 9 týdnů
- Stravování ve škole od pondělí do soboty (škola je zavřená v neděli a na státní svátky)
- Teoreticko-praktické lekce podle plánovaného programu
- Vzdělávací materiál (rozdávky, audiovizuální pomůcky atd.)
- Potravinářské výrobky pro hodiny a ochutnávky
- Využití vybavení a nástrojů v hodinách ve vyhrazených učebnách
- Kompletní šéfkuchařskou uniformu sestávající z: šéfkuchařské bundy s logem Institutu, dvojice šéfkuchařských kalhot, zástěru s logem Institutu a bavlny s logem Institutu
- Pomoc v průběhu kurzu v byrokratických postupech pro vydání povolení k přechodnému pobytu a daňového identifikačního čísla
- Diplom z institutu při ukončení kurzu
Vše, co není uvedeno výše, není zahrnuto.
DODATEČNÉ POPLATKY NEZAHRNUTÉ V POPLATKU:
- 50 € na zdravotní pojištění, které pokrývá základní zdravotní výdaje a výdaje, nebo se zotaví do nemocnice pouze za úrazy během pracovní doby po celou dobu trvání kurzu (pouze pokud student již neurčuje sanitární pojištění v jeho vlastním země).
- 50 € pro ty, kteří mají v úmyslu využít skupinový autobusový transfer, pouze po příjezdu do Itálie, pořádaný ICIF institutem v neděli před začátkem kurzu, z letiště Milán Malpensa. Platba 50 EUR může být provedena v zůstatku kurzu bankovním převodem, nebo v hotovosti nebo kreditní kartou v kanceláři ICIF v první den kurzu.
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Magisterský titul v oboru Haute Cuisine Management
- L'Hospitalet de Llobregat, Španělsko
Gastronomický marketing a digitální management: Gastronomický marketing
- L'Hospitalet de Llobregat, Španělsko
Master's Degree in Gastronomic and Advertising Photography (in Spanish only)
- Barcelona, Španělsko