Magisterský Titul V Oboru Potravinářské Vědy A Výživy

University of Cagliari

Popis programu

Read the Official Description

Magisterský Titul V Oboru Potravinářské Vědy A Výživy

University of Cagliari

Hlavní pracovní příležitosti pro absolventy v potravinářské vědy a výživy jsou nabízeny potravinářských společností, dietní a farmaceutických tím, že cateringových společností a nemocniční stravování, veřejných i soukromých subjektů odpovědných za kontroly potravin, institucí, které se zabývají Dell ' energie jako funkce vlivu na zdraví a pohodu jednotlivců.

Ve vztahu k majetku zařazeného ISTAT lze uznat jako součást pracovních příležitostí: profesní činnosti a podnikatelské volném v rámci vědy o živé přírodě (2.3.1.1 Biologové a podobné); profesionální kvalifikaci v ASL aktivit (5.4) jako součást zdravotních služeb, potravin a výživy (Sian). Tento kurz také umožňuje přístup k výzkumu a vysokých škol doktorát kurzů a zajišťuje odbyt také v oblasti výzkumu (2.6.2 výzkumných pracovníků a technických oborů).

Pracovní příležitosti pro absolventy třídy se mohou týkat: - informace a vzdělávání, které je určeno pro institucionální investory a obecnou populaci, pokyny pro výživu a bezpečnost potravin.

  • Spolupráce s akreditačními postupy a sledování laboratoří a zdravotnických zařízení, pokud jde o přípravu, skladování a distribuce potravin.
  • Spolupráce vyšetřovat někdy sledování spotřeby potravin, nutriční znalost trendů a účinků na tělo složení obyvatelstva.
  • Vyšetřování na biologickou dostupnost živin v potravinách a jejich účinky.
  • Monitorování činnosti na kvalitu potravin pracuje se strukturami National Health Service.

V LM-61 vědy lidské výživy je uznána Státního řádu za biologů, a má nárok na vstup do příslušné státní zkoušky, přičemž poté může být podepsána až na příslušných odborných rejstříku.

Funkce práce.

Magistr v potravinářské vědy a výživy je dosaženo složením závěrečné zkoušky (zkouška Degree), která se skládá z diskuse na veřejnosti před výborem učitelů, písemného dokumentu připraveného studenta pod vedením profesor fakulty biologie a farmacie, pokud jde o průzkumném původního výzkumu prováděného v zařízení na univerzitě v Cagliari nebo jiného veřejného či soukromého subjektu (s výhradou kladného stanoviska CCS).

Závěrečný test je určen k prokázání vyspělost kandidáta, pokud jde o funkční samostatností, řízení zařízení, metodik a hodnotících nástrojů, jeho schopnost propojit různé znalosti naučil v průběhu studia, stejně jako jejich komunikačních dovedností a předávání znalostí.

Dovednosti potřebné pro přístup

Chcete-li být přijat do CdLM věd potravin a výživy studenti musí mít vzdělání nebo vysokoškolský diplom tří let, nebo získané v zahraničí a uznaný za platný jinou kvalifikaci.

Akademického Předpisy pro průběhu studia stanovuje požadavky na přístup z hlediska CFU a SSD základnou a jádrem, a kritéria pro posuzování individuální přípravy.

Minimální znalosti požadované v různých disciplínách, a podrobná pravidla dokazování pro posuzování individuální přípravy jsou znázorněny v detailu ve školním řádu LM.

V případě, že předchozí testy upozorňovat na nedostatky ve vztahu k požadavkům, žadateli, před dokončením zápisu, bude muset vypovídat k překonání (takový) nedostatky ve způsobu stanovené v pravidlech akademických pro samotnou hřiště ,

Maximální počet studentů přijatých do Magistr je naplánováno v závislosti na dostupnosti používaných pro provádění praktických činností výukových zařízení (učebny, laboratoře).

Language / a oficiální učení, a posouzení přípravy

ITALSKÁ

Uplatnění znalosti a porozumění

Biomedicínské disciplíny (BIO / 09 Physiology, BIO / 10 Biochemie)
Získávání dovedností aplikace pro biochemické nutričního posouzení hlavních živin, biologické mechanismy metabolismu a kontrolních mechanismů metabolických drah v běžných i speciálních podmínek (fyzické aktivity, na lačno) a uplatňování hlavních potřeb diagnostických technik výživa v různých fyziologických podmínek (novorozence, když růst tělo, dospělých, těhotenství, atd.).

Disciplíny lidskou výživu (BIO / 14 Pharmacology, MED / 12
gastroenterologie; MED / 13 Endocrinology; MED / 42 obecná a aplikovaná hygiena) Aplikace metod analýzy, prevenci a kontrolu zdravotních rizik. Získávání odborného poradenství aplikace pro vyhodnocení role určitých potravin / složek na zdraví, jakož i pro hodnocení bezpečnosti potravin a jejich vhodnosti pro lidskou spotřebu.

Disciplíny pro charakterizaci potraviny a řízení zemědělsko-potravinářského systému (Chim / 01 analytickou chemií; Chim / 10 Food Chemistry)
Akvizice aplikačních dovedností pro studium pomocí spektroskopických technik chemicko-fyzikálních vlastnostech matricích potravin. Schopnost interpretovat analytická data pomocí statistického přístupu.

Související (BIO / 08 antropologie; CHIM / 02 - Fyzikální chemie; CHIM / 09 technologické Pharmaceutical žádosti; MED / 04 General patologie)
Získávání znalostí aplikační technik a metod měření tělesného složení pomocí antropometrii a metod zaměřených na dietní průzkumy a nutriční screening. aplikační schopnosti některých instrumentálních analytických technik a zpracování testovacích dat. Získávání dovedností aplikace související s laboratorní diagnostiky, a to zejména s ohledem na metabolismus lipidů a glukózy, a na stanovení markerů kardiovaskulárního rizika a aterosklerózy.

Znalosti a porozumění

Biomedicínské disciplíny (BIO / 09 Physiology, BIO / 10 Biochemie)
Hluboké znalosti z chemie hlavních tříd makromolekul nutriční zájmu (bílkoviny, cukry, lipidy), jejich funkce a vztah mezi strukturou a funkcí, jakož i fyziologické a funkční aspekty procesů, které umožňují upravovat a používat a záleží na údržbu mechanismy nastavení výkonu; znalost hlavních metod hodnocení stavu výživy, energetických potřeb a živin v různém věku a fyziologických podmínek; znalost reakcí hlavních metabolických drah (katabolické a anabolické) a jejich dělení v orgánech a lidských tkání. Znalost výše uvedené jsou ověřeny pomocí ústních a / nebo písemných testů.

Disciplíny lidskou výživu (BIO / 14 farmakologie, MED / 12 Gastroenterology, MED / 13 Endocrinology, MED / 42 základního i aplikovaného Hygienické)
Hluboké znalosti onemocnění zažívacího ústrojí, které ovlivňují absorpci a využití živin, nutriční změny v průběhu onemocnění zažívacího ústrojí, jater, slinivky a ledviny, technické zhodnocení stavu výživy, prebiotik a probiotických vlastností. Poznatky o patofyziologii endokrinních a metabolických chorob, které využijí v klinické praxi, behaviorální a nutriční terapeutickou podporu. Solid pochopení nutričních a hygienických vlastností jednotlivých složek potravy, a to i na molekulární úrovni a epidemiologické charakteristice hlavních chorob přenášených z potravin. Znalosti z hlavních poruch příjmu potravy a stravovací návyky a jeho farmakoterapie. Znalost výše uvedené jsou ověřeny pomocí ústních a / nebo písemných testů.

Disciplíny pro charakterizaci potraviny a řízení zemědělsko-potravinářského systému (Chim / 01 analytickou chemií; Chim / 10 Food Chemistry)
Hluboké znalosti o kontaminujících látek v potravinách, se zvláštním zřetelem ke zdrojům znečištění, jakým způsobem mohou být potraviny kontaminované a jejich toxických mechanismy působení různého xenobiotika, stejně jako znalost změn, které se vyskytují v potravinách zejména pokud jde o mechanismy reakce zúčastněných, následky na matrici a nutriční důsledky. analytická chemie, klasiky a instrumentální metody používané k analýze potravin. Znalost výše uvedené jsou ověřeny pomocí ústních a / nebo písemných testů.

Související (BIO / 08 antropologie; CHIM / 02 - Fyzikální chemie; CHIM / 09 technologické Pharmaceutical žádosti; MED / 04 General patologie)
Hluboké znalosti o akčním zapnutí mikro- a makro-evoluční procesy a chování vztahy mezi potravinami, výživou a epidemiologii podvýživy přebytkem a ve výchozím nastavení. Detailní znalost chemických a fyzikálních vlastností živin a non-živin obsažených v potravě a změnách způsobených vařením a zpracovatelském průmyslu a ochraně. Znalost legislativních aspektů zvláštního potravin a výživových doplňků průmyslu. Hluboké znalosti o vztahu mezi multifaktoriální onemocnění a jejich jedení s odkazem na roli výživy v nástupu je, že v prevenci těchto onemocnění. Znalost specifických analytických metod pro vyhodnocení toxicity nebo příspěvek na skutečných přínosů některých složek potravin ve vztahu k určitým chorobám. Znalost výše uvedené jsou ověřeny pomocí ústních a / nebo písemných testů.

schopnost učení

Absolventi budou schopni učit se nezávisle zdrojů profesního rozvoje, včetně těch, k dispozici online (např. specializované databanky), a používat je vhodným způsobem se vypořádat s průběžnou aktualizaci vědeckých znalostí a dovedností potřebných k povolání, se domnívá, že se jedná o sektor vyznačuje velkou rychlostí změny obou problematiky metodik.

Tvorba úsudky

Absolventi budou schopni shromáždit a interpretovat teoretické a experimentální data v literatuře ve svém oboru, s cílem rozvíjet, hodnotit a řešit problémy, a to jak jednoduché a složité, které se vyskytují v různých okolnostech profese, inklinovat v úvahu sociální a etické důsledky vztahující se k jejich práci.

Do učení poskytují kurzy, které zahrnují laboratorní činnosti a kurzy v rámci souvisejících činností, bude to také získali znalosti a dovednosti v oblasti výzkumu laboratorních technikách a vyšetřování o posuzování stavu výživy a tělesného složení, které umožňují, například zjistit, jak se nutriční strategie, jak zabránit vzniku chorob.

Sledování plnění studijních výsledků, pokud jde o nezávislé posouzení bude provedeno během ověřování příjmů jednotlivých učení, a to prostřednictvím vyhodnocení schopnosti diskutovat ve skupinách nebo s jednotlivými učiteli a při přípravě, vypracování a diskuse o teze.

komunikační dovednosti

Absolventi, díky poznatků získaných v průběhu, budou mít schopnost jasně a používá vhodný jazyk sdělovat informace, nápady a řešení problémů, partnery pro odborníky a laiky, národní i mezinárodní úrovni, a to prostřednictvím správné ústní a písemné podobě. Bude komunikovat jasně směrnic vydaných národními a evropskými orgány, která se řadí jako jeden z rozhraní mezi různými odbornými znalostmi k dispozici ve svých pracovištích. Bude schopen komunikovat a efektivně komunikovat na pracovišti, s různou úrovní postavy specializace, a to nejen v potravinářském průmyslu a vlastní postoje k týmové práci a zvládnutí běžných IT nástrojů.

Tyto dovednosti budou získány prostřednictvím individuálních a skupinových aktivit v průběhu tréninku, a to jak při přípravě na ústní argumentace je naplánováno na překonání nějaké testy, a to jak v semináře nebo workshopy pro rozvoj konkrétních projektů , Při posuzování těchto dovedností bude u příležitosti složení zkoušky jednotlivých učení a zejména závěrečné zkoušky.

zaměstnanost a pracovní příležitosti pro absolventy

Biolog / expert s odpovědností funkcí odpovědných za uplatňování a provedení s technickou a odbornou autonomie činnosti, které zahrnují použití pokročilých metod, inovativních a experimentálních s pevným pozadím z technologického hlediska na metodách vyšetřování v oblasti biomedicíny se zejména s ohledem na oblasti potravin a výživy člověka.

Hlavní pracovní příležitosti pro absolventy v potravinářské vědy a výživy jsou nabízeny potravinářských společností, dietní a farmaceutických tím, že cateringových společností a nemocniční stravování, veřejných i soukromých subjektů odpovědných za kontroly potravin, institucí, které se zabývají Dell ' energie jako funkce vlivu na zdraví a pohodu jednotlivců.

Ve vztahu k majetku zařazeného ISTAT lze uznat jako součást pracovních příležitostí: profesní činnosti a podnikatelské volném v rámci vědy o živé přírodě (2.3.1.1 Biologové a podobné); kvalifikované odborné činnosti ve strukturách National Health Service (5.4) v kontextu zdravotnických služeb, potravin a výživy (Sian). Tento kurz také umožňuje přístup k výzkumu a vysokých škol doktorát kurzů a zajišťuje odbyt také v oblasti výzkumu (2.6.2 výzkumných pracovníků a technických oborů).

Dovednosti spojené s touto funkcí

Biolog / expert s odpovědností funkcí odpovědných za uplatňování a provedení s technickou a odbornou autonomie činnosti, které zahrnují použití pokročilých metod, inovativních a experimentálních s pevným pozadím z technologického hlediska na metodách vyšetřování v oblasti biomedicíny se zejména s ohledem na oblasti potravin a výživy člověka.

Biolog výživu: stanovení optimálních diet pro jídelny, obcí, sportovní týmy, atd pokud jde o jejich složení a vlastností předmětů; Stanovení optimální lidské stravy identifikovatelné ve vztahu k zjistit patofyziologických podmínek. Výzkumník na veřejných i soukromých institucí: nastavení experimentální návrhy, s použitím základní analytické laboratorní techniky, analýza dat, metody odběru vzorků pole.

Konzultant potravinářské společnosti: spolupráce s akreditačními a dohledových postupech, pokud jde o přípravu, skladování a distribuce potravin.

Odborné aktivity na strukturách National Health Service:
informačních aktivit a vzdělávání, které je určeno pro institucionální investory a obecné populaci, o výživě a normám pro bezpečnost potravin; spolupráce v průzkumech spotřeba potravy někdy dohledem, znalost nutričních trendů a účinků na tělo složení obyvatelstva.

Funkce v souvislosti s prací

  • Biolog / expert s odpovědností funkcí odpovědných za uplatňování a provedení s technickou a odbornou autonomie činnosti, které zahrnují použití pokročilých metod, inovativních a experimentálních s pevným pozadím z technologického hlediska na metodách vyšetřování v oblasti biomedicíny se zejména s ohledem na oblasti potravin a lidské výživy
  • biolog výživu
  • Výzkumný pracovník veřejných a soukromých institucí
  • Konzultant potravinářských společností
  • Odborné aktivity na strukturách National Health Service

Popis specifické vzdělávací cíle

Centrální Význam výživy v oblasti podpory zdraví je zdůrazněn v posledních letech v rámci iniciativ a kampaní Světové zdravotnické organizace FAO, Evropská unie a italská vláda. Napájení je indikován jako jeden ze tří hlavních témat Ministerstva zdravotnictví a je součástí strategických cílů region Sardinie.

ochranné faktory velké účinnosti, infarktu myokardu, cévních chorob, a zažívacího ústrojí, jsou obsaženy v různých tradičních potravin. Ve skutečnosti jsou konsolidované výsledky epidemiologických studií ukazují potenciální přínos pro lidské zdraví pocházejícího z správné výživy a při vědomí, což umožňuje, aby se zabránilo případ rakoviny na tři v obecné populaci. Konkrétně se jedná o "středomořská strava" je oceňována především pro celé jeho složek vysokou úroveň ochrany.

Monitorování složení těla pro různé typy lidských je základním nástrojem pro prevenci multifaktoriální onemocnění, jako je cukrovka, obezita, některých kardiovaskulárních poruch, a pro detekci subklinických účinků na zdravotní stav. Kromě toho znalost genetické predispozice k onemocnění multifaktoriální pomáhá pochopit různé účinky potravy na různých jedinců.

CdLM v potravinářské vědy a výživy, který byl zahájen ve spolupráci mezi bývalým Farmaceutické fakulty a fyzikálních a přírodních věd, nyní týkající se fakulty biologie a farmacie, si klade za cíl produkovat absolventy, kteří mají specifické znalosti, které budou také být dosaženo prostřednictvím důkladného pochopení nejvíce inovativních analytických metod a souvisejících, ve fyziologii a biochemii výživy průmyslu, chemie se zaměřením na zvýraznění komponenty cizorodých látek a aditiv v potravinách, potraviny patofyziologie u dětí i dospělých, problémy spojené se vztahu mezi stravou a multifaktoriální onemocnění, epidemiologie, hygieny potravin a toxikologie. Student musí znát a detekovat přítomnost mikrobiologických změn v uložených potravin a průmyslové výroby, rizika spojená s přítomností alergenů a přísad, hygieně a organizačních charakteristik výživy komunity. K dispozici bude také vysoce specializované kurzy zabývající se problematikou chemii potravin, funkčních potravin a doplňků stravy a výživy aspektů týkajících se zdraví lidstva.

A konečně, každoroční semináře jsou plánovány, učil výzkumných pracovníků a odborníků v příslušných oblastech vědy o výživě.

Absolventi také zvládnout musí mít pozoruhodnou zvládnutí matematického, počítač a statistik, které mohou umožnit, aby byl schopen efektivně využívat techniky pro sběr a analýzu dat. Absolventi také mistr budou seznámeni s vědeckými metodami vyšetřování, které zajistí vědeckou samostatnost a konstrukční schopnosti, které lze použít v různých oblastech, zejména s ohledem na vědecký výzkum a diagnostické činnosti v potravinářském odvětví.

Školicí aktivity jsou zaměřeny na studium epidemiologicky, fyziologické, patologické a sanace vztahu mezi stravou a zdravotního stavu (ze specifikací produktů potravinářského matrice nebo zdraví jedince). Kurz je zaměřen na vzdělávání odborníků v:

  • aktivity a podpora vědeckého a technologického rozvoje, jakož i řízení a projektování technologií v oblasti potravin a výživy člověka;
  • Profesionální práce a obory související s projektem s mocí, v oblasti průmyslu, zemědělství, zdravotnictví a veřejné správy, zejména s ohledem na šíření a využívání těchto znalostí (biologické a mikrobiologické laboratoře pro analýzu; biologická kontrola a kvalita potravin).

Absolventi CdLM v potravinářské vědy a výživy musí získat znalosti a dovednosti s různými úrovněmi hloubky, zaměřených na: - získat důkladné pochopení patofyziologie trávení a vstřebávání. Vzdělávacích aktivit disciplínách polích BIO / 09 (fyziologie), MED / 04 (Pathology), MED / 12 (gastroenterologie) splnění těchto požadavků.

  • Použít hlavní laboratorní techniky pro hodnocení kvality potravin a naučit se interpretovat výsledky. Vzdělávacích aktivit disciplínách MED / 42 (hygienické sektorů) Chim / 01 (Analytical Chemistry), Chim / 02 (fyzikální chemie) splnění těchto požadavků.
  • Pomocí nových technologií používaných k výrobě potravin a lidské výživy s cílem vyhodnotit a zlepšit nutriční kvality a bezpečnosti potravin. Vzdělávacích aktivit disciplínách MED / 42 (hygienické sektorů) Chim / 10 (Food chemie), Chim / 02 (fyzikální chemie) splnění těchto požadavků.
  • Zhodnotit stav výživy a znát výživové problémy obyvatel v určitých fyziologických podmínek, jako je těhotenství, kojení, růstu, stárnutí a mít důkladné znalosti o akčním zapnutí mikro i makro-evoluční procesy. Vzdělávacích aktivit disciplínách Bio / 09 polí (fyziologie), BIO / 10 (biochemie), BIO / 14 (Pharmacology), BIO / 08 (Anthropology), MED / 04 (Pathology), MED / 12 (gastroenterologie), MED / 13 (Endocrinology) splnění těchto požadavků.
  • Poté, co vyvinula dovednosti k práci multidisciplinárního týmu a dobrý přehled o vědecké metody vyšetřování a designu.
  • Být schopen používat plynně anglicky (nebo jiný jazyk Evropského společenství, jakož i italská), s odkazem na disciplinární slovníků.
This school offers programs in:
  • Italština
Doba a cena
This course is Studium v kampusu
Start Date
Datum začátku
Říj. 2018
Duration
Délka trvání
2 let
Denní studium
Information
Deadline
Locations
Itálie - Cagliari, Sardinia
Datum začátku : Říj. 2018
Termín odevzdání přihlášek Kontaktuj školu
Datum ukončení Kontaktuj školu
Dates
Říj. 2018
Itálie - Cagliari, Sardinia
Termín odevzdání přihlášek Kontaktuj školu
Datum ukončení Kontaktuj školu