MSc v aplikované lidské výživě
Oxford Brookes University
Klíčová informace
Umístění kampusu
Headington, Spojené království
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
12 - 24 měsíce
Tempo
Plný úvazek, Poloviční úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
* Studenti Spojeného království na plný úvazek: 7 850 GBP | Mezinárodní studenti/studenti EU na plný úvazek: 15 900 GBP
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Aplikovaná výživa člověka je praktický mistrovský kurz řízený výzkumem. Podrobně popisuje vědu, která stojí za nutričními požadavky lidí od doby před početím až po stáří.
Špatná výživa způsobuje rostoucí problémy veřejného zdraví ve všech sektorech a věkových kategoriích. To je zřejmé zejména mezi mladými a staršími lidmi. V tomto kurzu prozkoumáte:
- specifické problémy globální výživy a důsledky pro veřejné zdraví
- poskytování potravy a živin tělu, což usnadňuje optimální fyzický a duševní vývoj a udržení zdraví.
Naše Oxfordské centrum pro výživu a zdraví (OxBCNH) je prvním britským výzkumným centrem zaměřeným na funkční potraviny. Centrum má výborné vazby na potravinářský průmysl.
V rámci svého výzkumného projektu budete mít příležitost spolupracovat s Oxfordským centrem pro výživu a zdraví. Můžete se zapojit do špičkového výzkumu, který pomáhá vládě a potravinářskému průmyslu vyvíjet nové produkty se specifickými přínosy pro zdraví a výživu.
Galerie
Přijímací řízení
Stipendia a financování
Osnovy
Studijní moduly
Povinné moduly
- Základy lidské výživy (20 kreditů)
Tento modul poskytuje komplexní přehled různých živin vyžadovaných lidmi během životního cyklu a jejich zdrojů v potravinách ve Spojeném království a na celém světě. Kriticky také hodnotí metody používané k hodnocení příjmu živin na úrovni jednotlivce a populace. Vztah mezi životním stylem a složením těla bude také probrán. - Food Science (20 kreditů)
Tento modul pokrývá vlastnosti složek potravin a jejich roli v potravinách. Konkrétně se zabývá měřením kvality potravin (včetně nutričního složení a manipulace), senzorickými a fyzikálními vlastnostmi, mikrobiologickými aspekty výroby a konzervace potravin, vývojem nových produktů a úlohou funkčních potravin. - Výzkumné metody (20 kreditů)
Tento modul poskytuje základ a školení v základních výzkumných metodách, od vyhledávání literatury, experimentálního plánování a návrhu až po analýzu a prezentaci dat. - Výživa, fyzická aktivita a zdraví (20 kreditů)
Tento modul zkoumá vztahy mezi výživou, fyzickou aktivitou a zdravotními výsledky u lidí. Zejména bude zvažován vliv stravy a fyzické aktivity na kardiovaskulární onemocnění, cukrovku, rakovinu a obezitu spolu s poradenstvím a stanovením cílů pro dietu, výživu a cvičení. - Globální výživa a veřejné zdraví (20 kreditů)
Tento modul pokrývá výživu v kontextu světového zdraví. Zkoumá aktuální globální problémy výživy a jejich sociální kontext v zemích s nízkými příjmy spolu s jejich léčbou a prevencí. Orientuje se na praktický přístup k jejich ovládání. Předmět klade důraz na zdraví a výživu matky a dítěte. - Podpora zdraví a profesionální praxe po celý život (20 kreditů)
Tento modul zkoumá koncept podpory zdraví a odkud pochází prostřednictvím stanovení cílů pro dietu, výživu a cvičení ve zdraví a nemoci. Třída rozvine studenty, aby se chovali jako profesionální odborníci na výživu v rámci standardů etiky, chování a výkonu AfN.
Konečný projekt
- Výzkumný projekt (60 kreditů)
Tento modul zahrnuje originální výzkum ve studiu konkrétního tématu ve výživě. Minulé výzkumné projekty zahrnují vliv kakaových nápojů na krevní tlak, ztráty živin při vaření a konzumaci ovoce a zeleniny u starších osob, viz směrnice WHO. Výběr tématu je na domluvě mezi vámi a příslušným členem pedagogického sboru, který působí jako vedoucí.
Učení a vyučování
Naučíte se pomocí různých metod, včetně:
- přednášky
- řízené čtení
- workshopy
- semináře
- praktická práce
- projektová práce.
Každý modul vyžaduje 200 hodin studentských vstupů v každém semestru dvanácti týdnů. Kontaktní doba zaměstnanců je přibližně 36 hodin. Obvykle se vyučují tři hodiny týdně po dobu 12 týdnů.
Naši pedagogičtí pracovníci pocházejí především z katedry sportu a zdravovědy. Zveme také hostující řečníky z:
- podnikání a průmyslu
- místní samospráva
- poradenské společnosti
- výzkumných orgánů
- jiné univerzity.
Oxfordské centrum pro výživu a zdraví (OxBCNH) je mezinárodně uznávaná výzkumná skupina složená z hostujících profesorů, kolegů, výzkumných asistentů a doktorandů. Všichni zkoumají problematiku výživy a potravin.
Metody hodnocení použité v tomto kurzu
Váš výkon v každém modulu je hodnocen podle:
- hodnocení vaší písemné nebo designové práce
- verbální prezentace.
Využíváme řadu metod hodnocení, např.
- eseje
- seminární práce
- formální písemné zkoušky
- testy ve třídě
- projektová případová práce
- design a verbální prezentace
- workshopy
- simulace
- praktická cvičení.
Výzkum
Mezi naše výzkumné oblasti a klastry patří:
- kontrola glykémie a vývoj potravin s nízkým glykemickým indexem
- výživa žen a role menstruačního cyklu v regulaci energie
- chuť k jídlu a sytost
- dětská obezita a faktory, které ji ovlivňují
- senzorické testování potravin
- vedení váhy
- léčba diabetu 2. typu pomocí výživy a fyzické aktivity
- funkční složky potravin a jejich vliv na regulaci energie
- antioxidační vlastnosti potravin.
Poplatek za studium programu
Kariérní možnosti
Absolventi se věnují řadě profesí souvisejících s výživou, zejména v:
- podpora zdraví jako koordinátoři potravin a zdraví
- průmysl s výrobci potravin a nápojů a maloobchodníky
- společnosti s lékařskou výživou
- poskytovatelé stravovacích služeb
- obchodní sdružení
- vláda a politika ke zlepšení zdraví obyvatelstva
- výzkum na univerzitách, potravinářských společnostech nebo výzkumných ústavech.
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
MSc v oboru globálních potravin, výživy a zdraví
- Bayreuth, Německo
MSc v oboru molekulární výživy a technologie potravin
- Aarhus, Dánsko
Nutritional Medicine MSc
- Guildford, Spojené království