MSc V Potravinovém Inženýrství
Universidade Católica Portuguesa – Porto
Klíčová informace
Umístění kampusu
Porto, Portugalsko
Jazyky
Angličtina, Portugalština
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 5 760 / per year
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Úvod
Potravinářský sektor je nezbytný pro zajištění kvality a rozvoje společnosti. Navzdory nedávnému vývoji v oblasti potravinových systémů se v dnešní době blíží velké výzvy. Příkladem je Agenda 2030, kterou OSN vydala se 17 cíli udržitelného rozvoje (SDG), protože vývoj a udržitelnost jsou v současné době na kolizní trase, a pandemie COVID-19. Do roku 2050 bude svět potřebovat o 60 procent více potravin a při poklesu úrovně produktivity je nepravděpodobné, že bude tohoto cíle dosaženo, přinejmenším pokud nedojde ke změně současného potravinového systému. V tomto smyslu je nutné vytvořit rozvojové a inovační strategie pro udržitelné zvýšení zemědělské a potravinářské výroby, zlepšení globálních dodavatelských řetězců, snížení ztrát a plýtvání potravinami, snížení dopadu na životní prostředí, úsporu energie a zajištění bezpečných a výživných potravin pro všechny. Aby bylo možné reagovat na požadavky spotřebitelů, kteří si stále více uvědomují dopad zdravých a udržitelných potravin, a zaručit produkci potravin v kvantitě a kvalitě, je zásadní školení profesionálů schopných jednat a zasahovat do celého potravinového řetězce.
Kde se nachází areál?
Podívejte se na náš kampus v Mapách Google: https://tinyurl.com/portobiotecmap
Galerie
Přijímací řízení
Osnovy
co budu studovat?
Multidisciplinární magisterský program v potravinářském inženýrství umožní studentům rozvinout kompletní portfolio kompetencí v oblasti pokročilých potravinářských technologií a dopravních jevů, bezpečnosti a analýzy kvality, vývoje produktů, balení, bezpečnosti potravinového řetězce, managementu, marketingu a inovací.
Jak budu studovat?
Každá kurikulární jednotka má 5 ECTS a celkovou dobu kontaktu 26–40 hodin, organizovaných ve třídách přednášek, kurzů a laboratorních kurzů. Tato struktura podporuje ideální rovnováhu a propojení mezi různými vzdělávacími cestami, konkrétně teoretickými koncepty, uvažováním, praktickými laboratorními a argumentačními dovednostmi, schopností písemné a ústní komunikace a týmovou prací. Paralelně jsou studenti neustále podporováni v rozvoji samostatné práce a sebevzdělávání, které jsou nezbytné pro úspěšnou profesionální činnost. Diplomová práce, vyvinutá ve výzkumné laboratoři nebo ve firmě, je příležitostí uplatnit a implementovat dříve nabyté znalosti a zkušenosti k dodání nových výstupů.
Výsledek programu
Absolventi budou schopni
Absolventi oboru Potravinářské inženýrství jsou vyškoleni tak, aby rozuměli vědeckým základům a rozvíjeli operace zpracování a konzervace potravin, znají metody používané k hodnocení a kontrole bezpečnosti a kvality potravin, znají vliv stravy na zdraví, navazují osobní komunikační a integrační vztahy v multidisciplinárních týmech, znají metody používané k hodnocení a kontrole bezpečnosti a kvality potravin, znají vliv stravy na zdraví, navazují osobní komunikační a integrační vztahy v multidisciplinárních týmech. sdělovat závěry a znalosti jasným a udržitelným způsobem specializovanému i nespecializovanému publiku, plánovat a provádět výzkumné projekty a investovat do programů dalšího vzdělávání.
Poplatek za studium programu
Kariérní možnosti
Potravinářští inženýři rozvíjejí dovednosti, které jim umožňují pracovat v různých profesních kontextech:
- V průmyslu, pokud jde o vývoj a design procesů konzervace, výroby nebo balení potravin, s ohledem na bezpečnost a kvalitu, jakož i zdravotní účinky
- V průmyslu a službách kontrola kvality, mikrobiologická, nutriční a senzorická, potravinářských výrobků
- V průmyslu a výzkumu inovace ve vývoji nových produktů nebo potravinářských procesů
- V průmyslu a službách na úrovni managementu a marketingu potravinářských výrobků a spotřebitelských studií
- V poradenství potravinářským firmám, zejména s diagnostickými úkony a přípravou technických posudků
- Ve vzdělávání, školení a výzkumu