MSc V Potravinovém Inženýrství
Politecnico di Milano
Klíčová informace
Umístění kampusu
Milan, Itálie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Smíšené, Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 3 898 / per year *
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Sep 2024
* Školné pro studenty ze zemí mimo EHP odpovídá automaticky plnému příspěvku ve výši 3898,20 €. Školné pro studenty EHP se pohybuje v rozmezí od 895,20 € do 3898,20 € ročně.
Úvod
Způsobilost
Bakalářský titul ve vědeckém nebo technickém oboru (Průmyslové inženýrství). Výbor hodnotí studenty s různým zázemím případ od případu.
Předměty
Povinné kurzy
Princip výroby potravin; Trendy v laboratoři potravinářského průmyslu; Materiály pro balení potravin; Procesy a závody potravinářského průmyslu; Inženýrství kvality; Logistické řízení; Řízení nákladů a operací ve zpracovatelském průmyslu; Bezpečnost potravin a mikrobiologie; Perspektivy budoucího vývoje zemědělsko-potravinářského řetězce
Ostatní kurzy
Procesní závod; Technologie formulace; Průmyslová ekologie; Udržitelná energie v potravinářském průmyslu; Nakládání s pevnými odpady a jejich zpracování; Technologie úpravy vody a odpadních vod; Výrobky z obnovitelných zdrojů; Principy pokročilých separací; Techniky bezpečnosti (průmyslové a ekologické)
Závěrečná práce
Poslání a cíle
Food Engineering se zaměřuje na rozvoj nové kultury potravinářského průmyslu a na školení studentů magisterského studia, kteří jsou schopni řešit problémy a inovovat hodnotový řetězec potravinářského a nápojového průmyslu. Potravinoví inženýři získávají silné dovednosti v:
- Chemicko-fyzikální a nutriční vlastnosti potravin a nápojů a související produktové a procesní inženýrství
- Analýzy a řízení celého dodavatelského řetězce moderního potravinářského a nápojového průmyslu.
- Kontext a sociální, ekonomické a environmentální dopady výrobních metod, regulačních politik, udržitelnosti
Program je interdisciplinární a zaměřuje se na technologie průmyslové transformace potravin a na analýzu a modelování sociálních, ekonomických a environmentálních dopadů výroby, od farmy až po vidličku.
Potravinářské inženýrství se zaměřuje na zpracování potravin, výrobu a konzervační technologie; podporovat návrh potravinářských výrobků a výrobních zařízení; stará se o řízení kvality, certifikaci a bezpečnost potravin; Navrhuje udržitelné procesy s ohledem na životnost výrobku a snižování spotřeby energie spojené s výrobou a logistikou.
Cílem je připravit kulturně a profesionálně vysoce kvalifikované techniky schopné provádět a řídit činnosti spojené s výzkumem a designem v celém hodnotovém řetězci potravinářského a nápojového sektoru, působící na národní i mezinárodní úrovni.
Kariérní možnosti
Absolvent potravinářského inženýrství bude odpovídat potřebám moderního potravinářského a nápojového průmyslu, a to v souvislosti s:
- Řízení a vývoj produktů a procesů (potraviny a nápoje) \ t
- Podpora při návrhu zařízení a výrobních zařízení, servisních a logistických zařízení
- Řízení technologických služeb a závodů v potravinářském a nápojovém průmyslu po celém hodnotovém řetězci
- Údržba a optimalizace zařízení a procesů
Profesní příležitosti:
- Průmysl potravin a nápojů (výroba, zpracování, balení, distribuce a marketing)
- Strojírenské společnosti působící v potravinářském a nápojovém sektoru
- Technické struktury veřejné správy
- Poradenské společnosti, také s ohledem na otázky bezpečnosti a udržitelnosti v celém hodnotovém řetězci potravinářského průmyslu
aplikace
Žádost o program Laurea Magistrale (ekvivalent k titulu MSc) vyžaduje pouze několik kroků:
- Zaregistrujte svá osobní data
- Zažádat online
- Odešlete potvrzení o přijetí žádosti a původní přepisy v tištěné podobě na náš Mezinárodní úřad pro přijímací řízení
Můžete požádat o dva magisterské programy současně (1. a 2. volba); pokud jste přijati k oběma, budete požádáni o přijetí studijního programu, který preferujete. Žadatelé architektury a designu budou mít druhou možnost hodnocení pouze v případě, že nebudou přijati k první volbě. Vyberte si tedy svůj preferovaný program jako svou první volbu.Chcete-li zahájit proces hodnocení, musíte nahrát všechny požadované dokumenty a ujistit se, že vaše původní akademické přepisy obdrží Mezinárodní přijímací úřad ve stanovené lhůtě. Neúplné přihlášky (tj. Chybějící / neplatné dokumenty, bez ohledu na to, zda jsou online / odesílány poštou) budou automaticky odmítnuty. Mezinárodní úřad pro přijímací řízení vaši žádost posoudí pouze v případě, že vaše přepisy obdržíte ve stanovené lhůtě a pokud je vaše online přihláška kompletní.
Poplatky
Po potvrzení budete požádáni o zaplacení správního poplatku ve výši 172,20 €, a to buď kreditní kartou nebo bankovním převodem. Správní poplatek bude odečítán od druhé splátky a nebude vrácen v případě odstoupení od smlouvy.
Školné za každý akademický rok je rozděleno na dvě splátky. První splátka musí být zaplacena při zápisu, druhá ve lhůtách. Splatná částka musí být plně zaplacena a nemůže být rozdělena na další splátky.
Školné pro studenty EHP
- Školné pro studenty z EHP se pohybuje od cca 895,20 € do 3898,20 € za rok.
- První splátka odpovídá 895,20 €.
- Druhá splátka je variabilní. Vypočítává se na základě rodinných příjmů: studenti budou zařazeni do různých příjmových skupin podle prohlášení ISEE.
- Druhá splátka je také založena na počtu kreditů (CFU / ECTS) zahrnutých do studijního plánu.
- Studenti přijatí v 1. semestru mají obvykle standardní roční studijní plán mezi 46 a 73 CFU, což odpovídá 100% splatného školného.
- Studenti přijatí na 2. semestr mají obvykle standardní roční studijní plán ve výši cca 30 CFU, což odpovídá 50% splatného školného.
Školné pro studenty mimo EHP
- Školné pro studenty ze zemí mimo EHP odpovídá automaticky plnému příspěvku ve výši 3898,20 €.
- První splátka odpovídá 895,20 €.
- Druhá splátka odpovídá 3003 €. Tato částka může být upravena podle počtu kreditů (CFU / ECTS) zahrnutých do studijního plánu.
- Studenti přijatí v 1. semestru mají obvykle standardní roční studijní plán mezi 46 a 74 CFU, což odpovídá 100% splatného školného (3003 €).
- Studenti přijatí na 2. semestr mají obvykle standardní roční studijní plán ve výši cca 30 až 32 CFU, což odpovídá 50% školného (1501,50 €).
Přijímací řízení
Osnovy
Předměty
Povinné kurzy
Princip výroby potravin; Trends in Food Industry Laboratory; Materiály na balení potravin; Proces a závody potravinářského průmyslu; inženýrství kvality; Logistický management; Řízení nákladů a operací ve zpracovatelském průmyslu; bezpečnost potravin a mikrobiologie; Budoucí perspektivy agropotravinářského dodavatelského řetězce
Jiné kurzy
zpracovatelský závod; Technologie formulace; Průmyslová ekologická účinnost; Udržitelná energie v potravinářském průmyslu; Nakládání s pevným odpadem a zpracování; Technologie úpravy vody a odpadních vod; Produkty z obnovitelných zdrojů; Principy pokročilých separací; Techniky pro bezpečnost (průmyslové a environmentální)
Závěrečná práce
Žebříčky
QS Rankings 2023 (červen 2022)
- 1. v Itálii
- 139. na světě
Kariérní možnosti
Absolvent potravinářského inženýrství bude vyhovovat potřebám moderního potravinářského a nápojového průmyslu souvisejících s:
- Řízení a vývoj procesů a produktů (potraviny a nápoje).
- Podpora při projektování závodů a výrobních zařízení, servisních a logistických zařízení.
- Řízení technologických služeb a závodů v potravinářském a nápojovém průmyslu v celém hodnotovém řetězci.
- Údržba a optimalizace závodů a procesů.
Profesní příležitosti:
- Potravinářský a nápojový průmysl (výroba, zpracování, balení, distribuce a marketing).
- Strojírenské společnosti působící v potravinářském a nápojovém sektoru.
- Technické struktury veřejné správy.
- Poradenské společnosti, také s ohledem na otázky bezpečnosti a udržitelnosti v celém hodnotovém řetězci potravinářského průmyslu.