MSc V Oboru Potravin A Bezpečnost

Všeobecné informace

Přečtěte si více o tomto programu na stránkách školy

Popis programu

Update Aktualizace koronaviru (COVID-19)

Programy jsme dočasně upravili do virtuálních učeben, takže veškerá plánovaná výuka může probíhat online. Programy začnou v listopadu 2020 a v případě potřeby se budou učit online a poté se změní na učení v areálu.

Potraviny se zásadně liší od ostatního zboží: Skládá se z (částí) organismů, které byly živé nebo stále existují. Kromě vyšší složitosti složení a variace výchozích materiálů to vede k většímu riziku variability během výroby, přepravy a skladování. Jak dodáváme vysoce kvalitní a zdravé jídlo co nejvíce lidem co nejudržitelnějším způsobem? Touto a podobnými otázkami se budete zabývat v magisterském programu „Kvalita a bezpečnost potravin“.

Oblast výzkumu kvality a bezpečnosti potravin se rychle mění. Světová populace roste a globalizace mění životní styl a stravu. Inovace v biochemické analytice, moderní senzorová technologie, inteligentní zpracování dat a šlechtitelské metody v současné době otevírají vzrušující nové příležitosti. Současně roste poptávka po udržitelnosti výroby a distribuce potravin a problémy ve složitých výrobních a dodavatelských řetězcích, které vedou například k „potravinovým skandálům“, odhalují vysokou úroveň citlivosti a nejistoty mezi spotřebiteli.

138061_LabormitBohnenundReis_Keystone.jpg

Profil magisterského programu

Hlavní kompetence vyučované v programu umožní našim absolventům magisterského studia porozumět a řešit problémy v oblasti kvality a bezpečnosti potravin z integračního, mezioborového hlediska. Za tímto účelem je předmět interdisciplinárně zaměřený na design, který kombinuje zaměření na biologické vědy (např. Biologie plodin a hospodářských zvířat, potravinářská mikrobiologie, výživa člověka, analytické metody, biochemie potravin) s přibližně stejným podílem právních a ekonomických studií.

138060_CourseStructure.jpg

Pracovní oblasti

Otázky kvality a bezpečnosti potravin jsou oblastí výzkumu, který se vyvíjí rychlým tempem, a proto bude od budoucích odborníků vyžadovat vysokou míru flexibility a přizpůsobivosti. Jako absolvent magisterského programu „Kvalita a bezpečnost potravin“ jste kvalifikováni pro kariéru ve výzkumu a také pro vedoucí pozice v potravinářském průmyslu, na úřadech, v médiích a v dalších oblastech politiky, správy a podnikání. .

Bayreuth Spirit v areálu Kulmbach

Univerzitní fakulta přírodních věd se nachází v nedalekém městě Kulmbach. Je domovem nejen několika mezinárodně provozovaných potravinářských společností, ale také Institutu Max Rubnera, Bavorského kontrolního úřadu pro bezpečnost potravin a veterinárního lékařství, Státní technické vysoké školy pro potravinářskou technologii, Kompetenčního centra pro výživu a Klinického centra Kulmbach . Všechny tyto subjekty jsou zapojeny do různých výzkumných projektů a do pedagogické činnosti fakulty.

Požadavky na přijetí

  • Podmínkou přijetí je bakalářský titul (nebo ekvivalent) v přírodních vědách nebo biologických vědách s konečnou německou známkou „2,5“ nebo lepší.
  • Pokročilá znalost anglického jazyka (alespoň úroveň C1, založená na Společném evropském referenčním rámci pro jazyky) a prokázané znalosti německého jazyka (A1).
  • Nadprůměrný interdisciplinární zájem, který by měl být stručně uveden v žádosti.

Přijímací řízení

Vaše kvalifikace bude hodnocena v procesu hodnocení způsobilosti. O přijetí studentů rozhoduje komise na základě přijatých přihlášek (dvoustupňový test způsobilosti). Podmínky přijetí jsou uvedeny spolu s obecnými informacemi o aplikaci na domovské stránce fakulty VII University of Bayreuth .

Poslední aktualizace Srp 2020

Stipendium Keystone

Objevte, jaké možnosti vám může nabídnout naše stipendium

Informace o škole

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Čtěte více

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Méně