Postgraduální program za dva roky se specializuje na design potravin

Program speciálně přizpůsobený studentům z celého světa, kteří chtějí integrovat naše MD

106035_pexels-photo-1161547.jpeg

V rámci projektu MDes Food Design

Hlavní témata

  • Potraviny a nové technologie
  • Zdravé jídlo
  • Potravinová kultura, místní produkty, cestovní ruch

Osnovy

Programy MDes, založené v průběhu dvou let, jsou organizovány ve čtyřech semestrech ověřených o 30 ECTS každý. Následný a rostoucí osobní pracovní čas se očekává pro každý modul.

Semestr 1

Tento první semestr je zaměřen na adaptaci na francouzské kulturní prostředí a na výukové metody specifické pro školu v multidisciplinárním přístupu.

Semestr 2

Studenti tráví tento semestr v zahraničí buď v akademické výměně, nebo v praxi jako juniorský návrhář (minimálně 13 týdnů).

Cílem tohoto semestru pro studenty studující v partnerské škole je objevit další výukové metody, další nástroje a přístupy k projektovému projektu.

Pro studenty v praxi je cílem zvýraznit a rozšířit odborné znalosti v kontextu jiné kultury.

Semestr 3

Pokračování a dokončení projektu ukončení studia, který shrnuje všechny získané odborné dovednosti. Může být provedena ve spolupráci s firmou a / nebo výzkumnou laboratoří partnerské univerzity. Tento osobní projekt ukončení studia musí souviset s programem, v němž jsou studenti zapsáni.

Dohled je zajištěn ve formě workshopů pod vedením referenčního designéra, ke kterému jsou přidruženi přesní reproduktory. Psaní diplomové práce v tématu projektu.

Semestr 4

Studijní program končí nejméně šestnáct týdnů (a maximálně šest měsíců) stáž v rámci společnosti, ve Francii nebo v zahraničí.

Stážci pracují jako mladí návrháři a podporují celý projekt nebo jeho část.

Student musí prokázat svou schopnost integrovat se do týmu, řídit projekt a rozvíjet všechny sekvence projektu pro hladký chod. Umožňuje studentovi formulovat všechny jeho studie s tím, co bude jeho první profesionální zkušeností.

V závislosti na odborném projektu studenta se tato stáž může také uskutečnit ve společnosti, kterou student vytvoří, nebo dokonce ve výzkumné laboratoři.

106036_pexels-photo-1061581.jpeg

Nové stravovací návyky Design Lab

Výzkum Design Lab se zaměřuje na dvě hlavní oblasti:

  • identita, představivost a reprezentace;
    • v dialektických vztazích mezi kreativitou a kongruencí, mezi známými a neznámými,
    • jako systém projekce a přivlastnění uživatele, podle poezie Jean Anthelme Brillat Savarin "Řekni mi, co jíš, řeknu ti, kdo jsi."
  • antropologie budoucnosti;
  • posouzení a modelování budoucích trendů v systému potravin (budoucí potraviny, vzorce spotřeby, distribuce, výroba atd.),
  • prostřednictvím experimentů společného návrhu.

Chcete-li inovovat v různých oblastech aplikace potravinového systému, DesignLab je založen na specifičnosti vzhledu, přístupu a nástrojů návrháře:

  • zaměření na použití a uživatele,
  • kreativní a perspektivní vize zakořeněné v sociálních, kulturních, environmentálních, technologických a ekonomických otázkách.

Program se vyučuje na:
  • Angličtina

Zobraz 7 více kurzů z L’École De Design Nantes Atlantique »

Poslední aktualizace Prosinec 4, 2018
Tento kurz je Studium v kampusu
Start Date
Duration
2 let
Kombinované
Denní studium
Deadline
Podle místa
Podle data
Start Date
End Date
Termín odevzdání přihlášek
Start Date
End Date
Termín odevzdání přihlášek
Start Date
End Date
Termín odevzdání přihlášek
Start Date
End Date
Termín odevzdání přihlášek
Location
Termín odevzdání přihlášek
End Date
Location
Termín odevzdání přihlášek
End Date
Location
Termín odevzdání přihlášek
End Date
Location
Termín odevzdání přihlášek
End Date

Nouvelles pratiques alimentaires Design Lab