Estonsko je jedním ze tří pobaltských zemí se nachází v severovýchodní Evropě. To má hranice s Ruskem a Lotyšskem a má pobřeží podél Baltského moře. Od získání nezávislosti na Sovětském svazu v roce 1991, Estonsko se rychle modernizovala a nyní je členem EU i NATO. I přes nedávné záplavě moderního stavebnictví, země má stále vazby na své dávné historie, hrady a zámky a další historické prvky požehnaně. Malá země je silně zalesněná, s asi polovinu území pokrývají lesy a lesy. Estonsko je jedním z nejrychleji rostoucích ekonomik v Evropě, a firmy nemají platit daně ze zisku, které jsou reinvestované do společnosti.

 

Podnebí

Podnebí v Estonsku je většinou mírná, s teplými léty a chladnými zimami. Průměrná teplota v červenci je okolo 21 stupňů s výškami okolo 30 stupňů.Průměrná teplota v zimě je asi -8 stupňů C, s nejnižší cenou okolo 23 ° C.

 

Kultura

Estonci tráví čas venku v létě a v interiéru v zimě. Země má širokou škálu kulturních a sportovních nabídek, včetně filmu, divadla, výtvarného umění a hudby. Oblíbené sporty jako je běh na lyžích, fotbal a basketbal. Jízda na kanoích je velmi populární v létě.

 

Zivotni

Náklady na bydlení je poměrně nízká. Noclehárny stát € 80 - 190 za měsíc a apartmány stojí kolem 100-510 € za měsíc. Většina apartmánů požadovat kauci ve výši tři měsíce nájemné, jeden měsíc je vrácena na konci nájemního období, pokud bude apartmán v dobrém stavu.

Studenti mohou pracovat. EU, EHP a Švýcarska občané nepotřebují pracovní povolení. Studenti z jiných zemí musí mít pracovní povolení, které lze získat u policie a pohraniční stráže rady.

 

Vízové ​​povinnosti

Studenti z EU nepotřebují povolení k pobytu pro studium v ​​Estonsku, ale musí získat dočasné právo k pobytu, což je dobré po dobu 5 let. Studenti, kteří jsou občané EU by měli nejprve zaregistrovat u místní správy lhůtě 3 měsíců od příjezdu do Estonska. Po získání dočasné právo pobytu, by studenti měli získat a pak estonskou identifikační kartu do 1 měsíce.

Všichni ostatní studenti (včetně těch ze zemí EHP a Švýcarska), musí získat dočasné povolení k pobytu studie z estonského velvyslanectví nebo konzulátu ve své domovské zemi. Studenti z těchto zemí se musí zaregistrovat u místní správy do 1 měsíce ode dne příjezdu do Estonska. Dočasné povolení k pobytu jsou platné pouze pro jeden rok, ale může být prodloužena na policii a pohraniční stráže, rady, prodlužování je třeba hledat nejméně dva měsíce před datem expirace.