Mistr v designu interiéru pro komerční prostory a maloobchod
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona
Klíčová informace
Umístění kampusu
Barcelona, Španělsko
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
6 měsíce
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 15 100 *
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
18 Jan 2025
* Zápisné 3.900 € + školné 11.500 €
Úvod
Master in Interior Design poskytuje know-how a nástroje, které budou studenti potřebovat k péči o projekty pro hotely, restaurace a maloobchodní místa, ve spolupráci se skutečnými klienty ( Hotel W Barcelona, Hotel Majestic, Hotel Murmuri, Hotel Praktik Rambla , atd.) získat zkušenosti z první ruky a pomoci jim uspět později v pracovním světě.
V posledních letech vzrostla poptávka po designérech interiérů se specializací na pohostinství. To platí zejména ve městech s významnými turistickými a kulturními atrakcemi, jako je Barcelona. S ohledem na to zahrnuje program kurzu výlety za objevováním města a jeho nejdůležitějších pohostinských zařízení, jakož i návštěvu designových studií a účast na konferencích, seminářích a monografických rozhovorech.
Kurz zahrnuje dokončení tří různých projektů na pokrytí specializací Hotely, Gastronomická místa a Maloobchod.
Specializace
Design interiéru pro hotely a gastronomické prostory
Tato specializace poskytuje studentům nástroje potřebné k tomu, aby tyto prostory vynikly, s přihlédnutím ke zkušenostem uživatelů místa konání a komerčním požadavkům.
Návrh interiéru pro maloobchod
V maloobchodě je design místa úzce spojen s image značky, což z něj činí klíčovou součást tvůrčího procesu.
Cíle
Cíle kurzu jsou:
- Práce na všech bodech vztahujících se k projektům interiérového designu pro sektor pohostinství: od konceptualizace myšlenky a vytvoření konceptu až po vypracování návrhu, včetně návrhu všech technologických řešení (výběr materiálů, kritéria udržitelnosti) , osvětlovací technika atd.).
- Prozkoumejte kreativní řešení a učinte design inovativním z kritické, moderní perspektivy. Nabídněte výzkum formálních, funkčních a technických aspektů, které studentům umožní kvalitativní skok ve své kariéře.
- Zlepšit schopnost studentů graficky komunikovat prací na prezentaci projektů založených na výkresech, vizualizacích a modelech.
- Cvičte studenty, aby přednesli ústní prezentace profesionálnímu publiku nebo zákazníkovi.
- Naučte studenty komunikovat s různými typy profesionálů z tohoto sektoru.
- Pomozte studentům osvojit si vlastní metodiku kreativního projektu, aby mohli mít kariéru v této oblasti designu nebo v jakékoli jiné.
Metodologie
Master in Interior Design zdůrazňuje použití teoretických znalostí. Všechny různé předměty jsou proto praktikovány při vývoji projekčních projektů. Tato metoda vede k vysoké míře soudržnosti mezi teorií a praxí a přispívá k dosažení životaschopných závěrů z hlediska stavebnictví a ekonomiky.
Pracovní proces je proto nutně aktivní a aplikuje se na realitu profese, ale zároveň je studentům poskytnuta svoboda rozvíjet myšlenky, experimentovat a rámovat hypotézy.
Pozorování, analýza a experimentování jsou nezbytnou součástí procesu učení. Z tohoto důvodu jsou jak teoretické třídy, tak projekty podporovány návštěvami a prohlídkami s průvodcem vedenými učiteli magisterského studia. Studenti tak mají příležitost seznámit se s architektonickým prostředím a designem interiéru v Barceloně od profesionálů ve městě. Navštěvují také ateliéry místních designérů, kteří studentům otevírají dveře, aby se podělili o své profesní zkušenosti a vizi designu.
Profil studentů
- Profesionálové s minimálně dvouletou praxí, s titulem v oboru souvisejícím s designem, nejlépe architekturou, interiérovým designem nebo průmyslovým designem, kteří se chtějí naučit nástroji potřebným k účinnému řešení projektu interiérového designu pro sektor pohostinství, v kontext stále více konkurenčního a neustále se měnícího trhu.
- Profesionálové z jiných oborů, které nejsou čistě designové. V tomto případě si však musí být studenti vědomi toho, že si musí osvojit adekvátní znalosti prostorového designu, jak vytvořit koncepty aplikovatelné na projekt a být schopni zvládnout současný software pro digitální grafický design. Možnost, že tito studenti uspějí, bude záviset na jejich empirickém tréninkovém procesu a na schopnostech samouka.
- Ve všech případech musí studenti předložit životopis a portfolio obsahující projekty z akademických i profesních oborů.
Pracovní příležitosti
Mistr rozvíjí dovednosti potřebné pro návrháře. Nabízí studentům kompletní vzdělání a umožňuje jim řešit jakýkoli projekt související se světem designu. Ukončí své studie tím, že budou moci navrhnout, vyvinout a implementovat nové, inovativní prostory v jakékoli oblasti designu , i když se Master zaměřuje na návrh interiéru pro hotely a gastronomické prostory.
Tento typ projektu, který má silnou komerční povahu, úzce souvisí s image značky a brandingem, takže studenti získají znalosti, které jim umožní zaměřit svou profesi na toto odvětví.
V každém případě Master připravuje studenty, aby přidali hodnotu interdisciplinárním týmům v ateliérech architektury a designu interiéru a aby pracovali samostatně ve svých vlastních studiích.
Koordinátoři
Architekti Oliver Franz Schmidt, Natali Canas del Pozo a Lucas Echeveste Lacy tvoří studio El Equipo Creativo (The Creative Team), studio se specializací na prostorový design pro gastronomii, značkové a maloobchodní prostory.
Jejich společná kariéra začala v roce 2010 návrhem dnes symbolické restaurace Tickets and 41 a cocktail bar Ferran a Albert Adrià. Od té doby vytvořily řadu projektů, vždy souvisejících se světem gastronomie, a jejich práce získala řadu mezinárodních ocenění za design, jako jsou prestižní ceny The Great Indoors Awards, FX International Award a Best of the Year Award. Jejich projekty byly zveřejněny na webových stránkách a v časopisech ve více než dvaceti zemích.
Natali Canas del Pozo
Studovala architekturu mezi Barcelonou a Berlínem a dokončila Master of Architecture, Art and Ephemeral Space na UPC Fundació. V roce 2006 získala stipendium od Fundación La Caixa, aby získala Master v pokročilém architektonickém designu na Columbia University v New Yorku, kde mimo jiné získala prestižní cenu Williama Wareho za vynikající cenu za design.
Mezi její profesní zkušenosti v oblasti architektury patří spolupráce v oddělení výstavních návrhů v Guggenheimově muzeu v New Yor k, studiu Daniel Libeskind v Berlíně nebo studiu ADD Bailo Rull v Barceloně.
V současné době je zakládající partnerkou El Equipo Creativo , specializující se na vytváření prostor pro gastronomii. Její zvláštní zájem o výuku ji vedl ke spolupráci na několika designových školách v Barceloně a také na katedrách architektury na Barnard College a Columbia University v New Yorku.
Oliver Franz Schmidt
Poté, co studoval architekturu v Kaiserslautern a v Barceloně, dokončil své odborné vzdělání v truhlářství v Německu.
Během svých let na univerzitě vyhrál Německou cenu za pozemní stavitelství ve dřevě , Evropskou cenu za solární budovu a německou cenu Egona Eiermanna.
Spolupracuje jako architekt s ateliérem EMBT, Enricem Mirallesem a Benedettou Tagliabue v Barceloně, ateliérem ASTOC-Kees Christiaanse, architekty a plánovači v Kolíně nad Rýnem as architektem Xavierem Claramuntem v Barceloně.
Od roku 2003 se specializuje na design gastronomických prostor . Byl konzultantem v oblasti architektury a zodpovídal za návrh kuchyně pro nadaci ALICIA, agropotravinářský výzkum a inovační centrum, které poskytuje poradce Ferran Adrià.
Zakládající partner El Equipo Creativo.
Lucas Echeveste Lacy
Architekt z University of Navarra rozvíjí svou profesní kariéru v různých městech, pracuje v prestižních mezinárodních studiích , jako jsou Studio Daniel Libeskind (Berlín), MAP-Mateo arquitectes (Barcelona) nebo Jean Nouvel (Barcelona).
Během svého pobytu v New Yorku ve studiu Leven Betts stojí za zmínku jeho účast jako designér několika výstav pro Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum , jako Piranessi jako Designer, House Proud a Rococo: The Continuing Curve.
V současné době je členem El Equipo Creativo , kde se specializuje na fáze výzkumu, konceptualizace a vizualizace projektů.
Společnosti
Aby studenti mohli pracovat na svém závěrečném projektu pro Master (FPM) v reálné situaci na trhu práce, počítáme se spoluprací společností vybraných IED Master.
V předchozích letech studenti pracovali se Sercotel Amister Art Hotel Barcelona, Hotel W Barcelona, Hotel Murmuri Barcelona, Hotel Majestic Barcelona a Hotel Praktik Rambla.
Galerie
Ideální studenti
- Profesionálové s minimálně dvouletou praxí, s titulem v oboru souvisejícím s designem, nejlépe architekturou, interiérovým designem nebo průmyslovým designem, kteří se chtějí naučit nástroje potřebné k efektivnímu řešení projektu interiérového designu pro sektor pohostinství. v kontextu stále více konkurenčního a neustále se měnícího trhu.
- Profesionálové z jiných oborů, které nejsou čistě designové. V tomto případě si však studenti musí být vědomi toho, že si musí sami osvojit adekvátní znalosti prostorového designu, jak vytvořit koncepty aplikovatelné na projekt a umět zacházet se současným softwarem pro návrh digitální grafiky. Možnost, že tito studenti uspějí, bude záviset na jejich empirickém tréninkovém procesu a jejich schopnostech sebevzdělávání.
- Ve všech případech musí studenti předložit životopis a portfolio obsahující projekty z akademických i profesních oborů.
Přijímací řízení
Osnovy
Magisterský program interiérového designu klade důraz na aplikaci teoretických znalostí. Všechny různé předměty jsou proto procvičovány při vývoji designových projektů. Tato metoda vede k vysokému stupni soudržnosti mezi teorií a praxí a přispívá k dosažení reálných závěrů z hlediska konstrukce a ekonomiky.
Pracovní proces je tedy nutně aktivní a aplikovaný na realitu profese, ale zároveň je studentům dána svoboda rozvíjet nápady, experimentovat a vytvářet hypotézy.
Pozorování, analýza a experimentování tvoří nezbytnou součást procesu učení. To je důvod, proč jsou teoretické hodiny i projekty podporovány návštěvami a komentovanými prohlídkami vedenými magisterskými instruktory. Studenti tak mají příležitost dozvědět se o architektonickém prostředí a interiérovém designu Barcelony od profesionálů ve městě. Navštěvují také ateliéry místních designérů, kteří otevírají dveře studentům, aby se podělili o své profesní zkušenosti a vizi designu.
Výsledek programu
Cíle kurzu jsou:
- Práce na všech bodech vztahujících se k projektům interiérového designu pro sektor pohostinství: od konceptualizace myšlenky a vytvoření konceptu až po vypracování návrhu, včetně návrhu všech technologických řešení (výběr materiálů, kritéria udržitelnosti) , osvětlovací technika atd.).
- Prozkoumejte kreativní řešení a udělejte design inovativní z kritické, současné perspektivy. Nabídněte výzkum formálních, funkčních a technických aspektů, které umožní studentům učinit kvalitativní skok v jejich kariéře.
- Zlepšit schopnost studenta komunikovat graficky tím, že pracuje na prezentaci projektů na základě výkresů, renderů a modelů.
- Cvičte studenty, aby přednesli ústní prezentace profesionálnímu publiku nebo zákazníkovi.
- Naučte studenty komunikovat s různými typy profesionálů z tohoto sektoru.
- Pomozte studentům získat jejich metodologii kreativního projektu, aby mohli mít kariéru v této nebo jakékoli jiné oblasti designu.
Poplatek za studium programu
Kariérní možnosti
Mistr rozvíjí dovednosti potřebné pro designéry. Nabízí studentům kompletní vzdělání, které jim umožňuje řešit jakýkoli projekt související se světem designu. Své studium ukončí tím, že budou schopni navrhovat, vyvíjet a realizovat nové, inovativní prostory v jakékoli oblasti designu, i když se Master zaměřuje na interiérový design hotelů a gastronomických prostor.
Tento typ projektu, který má silnou komerční povahu, úzce souvisí s image značky a brandingem, takže studenti získají znalosti, které jim umožní zaměřit svou profesi na toto odvětví.
V každém případě magistr připravuje studenty jak na přidanou hodnotu mezioborovým týmům v architektonických a interiérových ateliérech, tak na samostatnou práci ve svých ateliérech.
Společnosti
Aby studenti mohli pracovat na svém závěrečném projektu pro magisterské studium (FPM) v reálné situaci na trhu práce, počítáme se spoluprací firem vybraných IED Masterem.
V předchozích letech studenti pracovali se Sercotel Amister Art Hotel Barcelona, Hotel W Barcelona, Hotel Murmuri Barcelona, Hotel Majestic Barcelona a Hotel Praktik Rambla.