MSc v oboru technologie potravin a výživy
Lund University
Klíčová informace
Umístění kampusu
Lund, Švédsko
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Přehled programu
Tento program je zaměřen na studenty, kteří se chtějí dozvědět více o jídle a kteří chtějí pracovat s inovativními potravinami budoucnosti, například jako součást řešení závažných zdravotních problémů, jako je podvýživa a obezita. Program pokrývá návrh a výrobu potravin s přínosem pro zdraví. Dozvíte se o předmětech jako je chemie potravin, zpracování potravin, povrchová a koloidní chemie, mikrobiologie, výživa a analýza potravin. Studenti si také mohou vybrat kurzy se zaměřením na životní prostředí a udržitelnost.
Program je úzce sladěn s potřebami trhu a je zde kladen velký důraz na inženýrské vědy. Během studia se setkáte nejen s předními světovými výzkumníky v rámci katedry, ale také s hostujícími lektory z různých potravinářských společností, kteří se zabývají například vývojem produktů a marketingem. Naše vazby na místní průmysl jsou silné a naše zaměření na inovace je vysoké; mnoho našich výzkumníků převedlo výsledky výzkumu do úspěšných podnikatelských podniků, jako jsou Oatly, Optifreeze, Probi a Solve.
Kurzy zahrnují teoretické i praktické učení a zajišťujeme, aby naši studenti rozuměli „proč“ a „jak“ předmětů, které studují. Mnoho projektů je vysoce zaměřeno na produkty a často zahrnují návštěvy místních společností a také oborových poradců, kteří pomáhají studentům při jejich projektech. Pro zvládnutí programu doporučujeme studentům mít znalosti z oblasti jednotkových operací, termodynamiky a laboratorních dovedností z bakalářského studia.
Po absolvování tohoto programu budete:
- Dosáhli vysoké úrovně širokých dovedností v potravinářských technologiích a výživě, aby čelili globálním výzvám potravinové bezpečnosti.
- Zdokonalte své komunikační dovednosti prostřednictvím diskuzí, debat a procvičováním písemných a ústních prezentací projektů.
- Umět navrhnout podmínky zpracování pro průmyslovou výrobu vysoce kvalitních potravinářských výrobků z hlediska nutričních a senzorických vlastností a s ohledem na suroviny, pohodlí, energii a udržitelnost.
Osnovy
Struktura programu
Povinné předměty:
- Chemie a výživa potravin (7,5 kreditů)
- Mikrobiologie potravin (7,5 kreditů)
- Potravinářské inženýrství (7,5 kreditů)
- Technologie potravin pro formulaci (7,5 kreditů)
- Vztah mezi potravinářským průmyslem, společností a spotřebiteli (7,5 kreditů)
- Projekt ve vývoji potravinářských výrobků (15 kreditů)
Alternativní povinné předměty, „Specializace“:
- Alespoň jeden z:
- Enzymová technologie (7,5 kreditů)
- Probiotika (7,5 kreditů)
- Chemie povrchu a koloidní chemie (7,5 kreditů)
Alternativní povinné předměty „Udržitelnost“:
- Alespoň jeden z:
- Environmentální otázky (7,5 kreditů)
- Průmyslový environmentální management (7,5 kreditů)
- Kvalita a bezpečnost produktů (7,5 kreditů)
Volitelné předměty:
- Chromatografická analýza (7,5 kreditů)
- Environmentální biotechnologie (7,5 kreditů)
- Zelená chemie a biotechnologie (7,5 kreditů)
- Provoz jednotek v biotechnologickém a potravinářském průmyslu (7,5 kreditů)
- Švédština pro začátečníky (7.5 kreditů)
- Přenos tepla (7.5 kreditů)
- Návrh experimentů (7,5 kreditů)
- Logistika obalů (7.5 kreditů)
- Bio analytická chemie (7,5 kreditů)
- Následné zpracování v biotechnologii (7,5 kreditů)
- Kurz pro pokročilé v libovolném oboru (15 kreditů)
Celkový počet předmětů: 90 kreditů, magisterský projekt (30 kreditů)
Výsledek programu
Po absolvování tohoto programu budete:
- Dosáhli vysoké úrovně širokých dovedností v potravinářské technologii a výživě, aby splnili globální výzvy zajišťování potravin.
- Vylepšete své komunikační dovednosti prostřednictvím diskusí, debat a procvičováním písemných a ústních prezentací projektů.
- Umět navrhnout podmínky zpracování pro průmyslovou výrobu vysoce kvalitních potravinářských výrobků z hlediska nutričních a senzorických vlastností a s ohledem na suroviny, pohodlí, energii a udržitelnost.
Kariérní možnosti
Kariérní vyhlídky
Vaše budoucí práce může být kdekoli na světě; v malé nebo velké nadnárodní společnosti, výzkumný ústav, univerzita nebo vládní orgán. Asi polovina našich absolventů našla zaměstnání ve společnostech jako Arla Foods, Tetra Pak, Optifreeze, Albina Snacks, Glucanova a AAK. Zhruba 25% pokračovalo ve studiu na doktorské úrovni a ostatní si našli práci ve veřejném sektoru nebo ve výzkumném ústavu.
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Master of Science v biotechnologii pro potravinářskou vědu
- Padua, Itálie
Master of Science in Biotechnology (MBT)
- Offenburg, Německo
MSc zemědělsko-potravinářská technologie
- Lincoln, Spojené království