Bezpečnost potravin MS
North Dakota State University College of Agriculture, Food Systems, and Natural Resources
Klíčová informace
Umístění kampusu
Fargo, Spojené státy americké
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
Vyžádejte si informace
Tempo
Vyžádejte si informace
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Sep 2023
Úvod
Vzdělávací program pro bezpečnost potravin na NDSU byl založen v roce 2001, aby pomohl uspokojit rostoucí potřebu jednotlivců s odbornými znalostmi o bezpečnosti potravin ve vládě, podnikání a akademické sféře. Absolventi fakulty NDSU, kteří se účastní programů bezpečnosti potravin, pocházejí z několika vysokých škol a pokrývají několik oblastí odborných znalostí, včetně mikrobiologických věd, komunikace, veřejného zdraví, potravin a výživy a věd o rostlinách.
Jak se náš potravinový systém stává globalizovanějším a složitějším, je stále důležitější, aby odborníci v oblasti veřejného zdraví zapojovali spotřebitele a členy potravinářského průmyslu, včetně zemědělců, zpracovatelů potravin a pracovníků stravovacích služeb. Monitorování a prevence šíření nemocí přenášených potravinami, šíření a prosazování klíčových zákonů a předpisů a vzdělávání veřejnosti o bezpečných postupech při manipulaci s potravinami jsou hlavními prioritami. Těchto priorit lze dosáhnout využitím inovativních metod v oblastech molekulární mikrobiologie, biotechnologie, vědeckého hodnocení a řízení rizik, hygienických zásad, zákonů a předpisů o bezpečnosti potravin a programů aktivního dozoru. Stupeň NDSU MPH se specializací na bezpečnost potravin poskytne studentům potřebné dovednosti a znalosti, aby se stali životně důležitými členy frontové linie, kteří pracují na zajištění bezpečnosti a zabezpečení naší populace a potravinových systémů.
Studenti mají flexibilitu zaměřit úkoly a vybrat si alespoň dva volitelné předměty podle svých zájmů a profesních cílů. Mezi témata potenciálního zájmu patří: diagnostika a detekce nemocí, prevence šíření nemocí v potravinových systémech, politika veřejného zdraví a reakce na mimořádné události na vznikající hrozby zajišťování potravin. Aplikace všech těchto témat vychází z osnov specializace bezpečnosti potravin a základního základního kurzu MPH.